Infotrafic: Se circulă în condiţii de ploaie în majoritatea zonelor ţării; activităţile în porturile de la Marea Neagră, suspendate

324
Infotrafic: Se circulă în condiţii de ploaie în majoritatea zonelor ţării; activităţile în porturile de la Marea Neagră, suspendate - masinitraficshutterstock-1673420963.jpg
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în această dimineaţă nu sunt înregistrate evenimente rutiere sau condiții meteorologice nefavorabile care să impună restricții de circulație pe autostrăzi sau pe drumurile naționale.

Se circulă în condiții de ploaie în județele aflate sub atenționare Cod Galben și Portocaliu de precipitații, precum și în majoritatea zonelor țării.

Pe drumurile înalte de munte ale județelor Dâmbovița, Gorj, Sibiu, Vâlcea și Vrancea ninge, s-a acționat atât cu utilaje de deszăpezire, cât și cu material antiderapant, fără probleme deosebite.

Toate activităţile în porturile de la Marea Neagră sunt suspendate, atât pentru transportul maritim, cât și pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic.

Pe arterele rutiere principale, respectiv Autostrada A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, circulația se desfășoară de asemenea în condiții de ploaie, carosabilul fiind umed, nealunecos, temperaturile în general fiind pozitive.

Centrul Infotrafic: "Pentru reducerea riscului rutier când sunt precipitații, sfătuim șoferii să adapteze viteza la condițiile de trafic și drum, luând în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed, să sporească atenția la volan, să folosească sistemele de iluminare și dezaburire și să evite efectuarea manevrelor periculoase, mărind distanța de siguranță între vehicule.

Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă."

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5602 secunde