Infractorii, "invitați" de turiști să intre pe geamurile lăsate larg deschise!

412
Infractorii,
Turiștii refuză, în continuare, să învețe din propriile greșeli! Cel puțin la o astfel de concluzie au ajuns oamenii legii în urma unei campanii privind prevenirea furturilor din camerele de hotel, din autoturisme și chiar direct de pe plajă. Oamenii lasă în continuare geamurile larg deschise la camerele de hotel, bunuri, la discreție, în autoturisme sau pe plajă.

Joi, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, Jandarmeria Constanța, Garda de Coastă și Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" Constanța, sub coordonarea Ministerului Administrației și Internelor au desfășurat o acțiune de prevenire ce s-a axat strict pe problemele cu care se confruntă turiștii aflați în vacanță în stațiunea Mamaia. Activitatea, cuprinsă în campania de informare și prevenire "Vacanță în siguranță!", are ca scop prevenirea faptelor antisociale de pe litoral, în perioada estivală.

Poliția Română spune că activitățile de prevenire se derulează, ca și în anii trecuți, în sistem integrat, în perioada iulie - sep-tembrie. Astfel, în stațiunile de pe litoral, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi, Gruparea Mobilă de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea și Garda de Coastă informează turiștii cu privire la măsurile pe care aceștia trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor.

Pentru prevenirea și combaterea infrac-țiunilor specifice sezonului estival, polițiștii și jandarmii din Mamaia au acționat în baza planului de măsuri elaborat la nivelul județului. Astfel, la data de 8/9 august a.c., în jurul orei 1.15, polițiștii și jandarmii au surprins un adolescent de 15 ani, din Medgidia, în timp ce sustrăgea bunuri dintr-un autoturism. Prejudiciul, de aproximativ 200 de lei, a fost recuperat în totalitate și predat părții vătămate.

De asemenea, la data de 9 august, polițiștii din Mamaia au prins în flagrant un alt tâ-năr, de 17 ani, din municipiul București, care a sustras o borsetă ce conținea un telefon mobil, un parfum și suma de 50 de lei, de pe un șezlong amplasat pe plajă în stațiunea Mamaia. Bunurile, în valoare de aproximativ 450 de lei, au fost recuperate în totalitate și predate părții vătămate.

Cei doi minori sunt cercetați în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Ca și în alte rânduri, s-au constatat o serie de neglijențe din partea turiștilor, care ar putea avea drept consecințe vătămarea gravă a intereselor lor, mai ales din punct de vedere material. Ne referim aici la faptul că, la multe dintre hotelurile din stațiuni, chiar și la parter și etajul unu, care pot fi escaladate foarte ușor de posibili infractori, geamurile erau lăsate larg deschise, invitând parcă sau, cel puțin, ademenindu-i pe infractori. De asemenea, pe plajă, turiștii obișnuiesc să-și lase nesupravegheate bunurile și să meargă să se răcorească în apa mării, riscând astfel să rămână doar cu costumele de baie de pe ei!

O altă mare problemă a polițiștilor o constituie cea privind atacurile constante asupra autoturismelor parcate în stațiunile de pe litoral, cu preponderență în stațiunea Mamaia. Șoferii încă nu au învățat că nu trebuie să lase în autoturisme absolut nici un bun care ar putea părea de valoare și ar atrage privirile infractorilor.

Tuturor acestora li s-a explicat că doar fiind mai prevăzători pot fi scutiți de eventuale neplăceri în perioada vacanțelor, pe care și le doresc liniștite, la malul mării.

Pentru situațiile de urgență cetățenii sunt încurajați de polițiști să apeleze numărul unic de urgență 112.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.086 secunde