Sfaturi de la polițiști

Infractorii te pot cunoaște mai bine decât crezi!

386
Infractorii te pot cunoaște mai bine decât crezi! - infractoriitepotcunoastemaibined-1397581716.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii au demarat, de ieri, o nouă campanie de prevenire. Aceasta este intitulată sugestiv "Infractorii te pot cunoaște mai bine decât crezi!" și urmează să se desfășoare în perioada aprilie - septembrie, la nivelul întregii țări. Scopul campaniei este de informare a oamenilor cu privire la modalitățile de prevenire a furturilor și tâlhăriilor; astfel, oamenii legii vor organiza întâlniri cu asociațiile de proprietari, cu elevii, vor împărți pliante și mesaje de impact pe rețelele de socializare. 


"Infracțiunile contra patrimoniului reprezintă 51,6% din totalul infracțiunilor sesizate și, pentru prima dată în ultimii 10 ani, în anul 2013, datorită acțiunilor preventive și a activităților investigative desfășurate de polițiști în fiecare cauză, au înregistrat o scădere cu 6,4%. Scăderea infracțiunilor contra patrimoniului este dată, în principal, de trendul descendent al faptelor de furt și tâlhărie. 
Astfel, pentru prima dată în ultimii șase ani, furturile au scăzut semnificativ (-8,3%) și rămân principalele infracțiuni săvârșite în România, dar ca pondere din totalul infracțiunilor sesizate scad de la 35,3% la 33,9%. De asemenea, s-au înregistrat scăderi pe segmentul furturilor din locuințe, aceste fapte înregistrând o diminuare cu 11,7% în anul 2013, față de anul 2012. Infracțiunile de tâlhărie reprezintă 0,7% din totalul infracțiunilor sesizate și, în anul 2013, au înregistrat o scădere importantă (-23,9%), pentru prima dată în ultimii 3 ani, ajungând la cea mai mică valoare din ultimii 10 ani", au precizat reprezentanții Poliției Române, adăugând că un factor semnificativ în reducerea infracționalității l-au avut și campaniile de prevenire. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5452 secunde