Inspectori RAR, arestați pentru că luau mită și lăsau "bombe" să circule pe șosele

2931
Inspectori RAR, arestați pentru că luau mită și lăsau
Doi inspectori RAR și un angajat al unei societăți ce deține o stație ITP au fost arestați la domiciliu, fiind suspectați de luare și dare de mită, trafic de influență, toate în formă continuată. Se întâmplă la Tulcea, unde ofițerii Direcției Generale Anticorupție au trimis în judecată trei persoane. 


Prin rechizitoriul întocmit, procurorul a reținut faptul că, între inculpatul S.F., angajat al unei societăți comerciale din Tulcea ce deține o stație I.T.P. și inginerii din cadrul Registrului Auto Român – reprezentanța Tulcea s-a creat o relație extraprofesională, ilicită, privind pretinderea/primirea unor sume de bani în vederea exercitării influenței asupra angajaților R.A.R. și primirea unor sume de bani de către aceștia în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.


În fapt, inculpatul S.F. era contactat de diferite persoane, cărora le asigura influența pe lângă inginerii R.A.R., solicitând, în principiu, suma de 200 de lei, ce era primită ulterior verificării tehnice a autoturismului clientului și obținerii vizelor necesare. Din cei 200 de lei, suma de 150 lei era remisă inginerului R.A.R. care efectua verificarea tehnică a autoturismului în cauză. 


Astfel, în perioada august – septembrie 2015, în împrejurările descrise mai sus, inculpatul S.F. a primit de la 6 persoane peste 840 lei și alte foloase (pește), pentru a-și exercita influența asupra înlocuitorului șefului de reprezentanță R.A.R. în vederea efectuării unor controale și reprogramări auto.
 
Totodată, în perioada august – septembrie 2015, inculpatul S.A. a primit de la 3 persoane suma totală de 740 lei și produse alcoolice (coniac), pentru verificările auto și pentru intervenții pe lângă inginerii din cadrul RAR în vederea efectuării operațiunilor de certificare autenticitate, eliberare/modificare CIF și ITP.


De asemenea, în perioada 2012-2015, inculpatul S.F. a primit suma de totală de 2130 lei, precum și diferite băuturi alcoolice și produse alimentare și a oferit suma de 1700 lei mai multor angajați din cadrul R.A.R, pentru încălcarea atribuțiilor de serviciu referitoare la verificarea autoturismelor aparținând unui număr de 13 persoane.


Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Tulcea, cu propunere de menținere a măsurilor preventive dispuse în cauză. Pentru documentarea activității infracționale a persoanelor menționate, s-a beneficiat de suportul Serviciilor Operații si Tehnic din cadrul DGA. De asemenea, la efectuarea cercetărilor și-au adus contribuția lucrătorii DIPI-SIPI Tulcea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4481 secunde