Interlop eliberat prin recursul compensatoriu, arestat din nou pentru viol

526
Interlop eliberat prin recursul compensatoriu, arestat din nou pentru viol - bul-1543586754.jpg

Articole recomandate

Un interlop din județul Iași, eliberat până acum de mai multe ori din închisoare și cu același număr de recidive, a fost arestat vineri sub acuzațiile viol și lipsire de libertate. Victima lui este o tânără de 17 ani. Bărbatul a negat acuzațiile, relatează Ziarul de Iași.


Eugen (Jan) Buliga a fost arestat preventiv fiind acuzat că a violat o tânără de 17 ani, dispărută de acasă, pe care a racolat-o într-un club pe 25 noiembrie. Potrivit Ziarul de Iași, minora de 17 ani i-a mai căzut victimă acestuia, la finalul lunii octombrie. Fata era dispărută de acasă și s-a întors abia zilele trecute.


El a fost eliberat în primăvara anului 2018, în baza recursului compensatoriu dat de ministrul justiției Tudorel Toader, și a beneficiat de o scurtare a pedepsei de aproape 400 de zile.


Ultima condamnare a acestuia a fost de 13 ani, primită tot pentru viol. Atunci a fost acuzat că ar fi violat două minore.


Deși a cerut de mai multe ori eliberarea condiționată, niciun judecător nu i-a aprobat cererea, pentru că are "un potențial criminogen ridicat", despre care "instanța nu are date că s-ar fi diminuat în totalitate pe parcursul anilor de detenție".


Magistrații mai menționau că individul a mai fost eliberat condiționat de trei ori în trecut, de fiecare dată recidivând.


Chiar dacă judecătorii l-au considerat pericol public și au refuzat să îl elibereze, în primăvara acestui an, Eugen Buliga a ieșit până la urmă din penitenciar în baza recursului compensatoriu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3066 secunde