Ionelaș Cârpaci, capturat când încerca să intre în țară

222
Ionelaș Cârpaci, capturat când încerca să intre în țară - mczoyxnoptm1ywm3zwi5zjvizgq1yzi5-1524481634.jpg

Articole recomandate

Ionelaș Cârpaci, unul dintre foștii lideri ai romilor din Timișoara, care și-a schimbat numele în Ionel Sandner, a fost capturat când încerca să intre în țară pe la Punctul de trecere a frontierei de la Cenad, județul Timiș. Bărbatul a fost condamnat la șapte ani și două luni de închisoare pentru mai multe infracțiuni.


Un bărbat de 52 de ani care se afla ca pasager într-un autoturism marca Mercedes s-a prezentat pentru a intra în țară. Bărbatul este cetățean german de origine română, cu domiciliul în Frankfurt, Germania.


"Cu ocazia efectuării controlului specific, polițiștii de frontieră au constatat că bărbatul figura în bazele de date ca fiind urmărit în vederea arestării, alertă introdusă de autoritățile române în data de 09.06.2016. Persoana în cauză era căutată în vederea executării unei pedepse cu închisoarea de 7 ani și două luni pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals privind identitatea sub forma complicității, participație improprie la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, instigare la uz de fals în formă continuată, uz de fals în formă continuată și folosirea instrumentelor oficiale false, în formă continuată. Cel în cauză a declarat că știa că este condamnat, dar nu credea că este și căutat de autorități", se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră citat de News.ro.

Bărbatul este Ionelaș Cârpaci care între timp și-a schimbat numele în Ionel Sandner, după ce a primit cetățenia germană

Cârpaci fusese dat în urmărire internațională după ce a fugit din țară în iunie 2016, chiar înainte ca Înalta Curte de Casație și Justiție să îl condamne definitiv la șapte ani și două luni de închisoare.

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe Ionelaș Cârpaci, în iunie 2016 și la plata unor despăgubiri de 1,5 milioane euro.

Concret, Cârpaci i-a vândut unui dezvoltator imobiliar, S.C. Ital Rom Construcții S.R.L., un teren pe care îl obținuse cu acte false de la Primăria Timișoara pe vremea când această instituție era condusă de Gheorghe Ciuhandu.

Din frontieră, Ionelaș Cârpaci, fost lider al mafiei imobiliare rome de la Timișoara, a fost transferat direct în Penitenciarul "Popa Șapcă" din Timișoara, pentru a-și ispăși pedeapsa.

El a decis să se întoarcă în țară și să se predea, întrucât urma să fie încarcerat în Germania, iar dacă va face pușcarie acasă beneficiază de mai multe avantaje. În primul rând, din cei șapte ani și două luni i se vor scădea un an și două luni de pedeapsă, perioadă în care a stat deja după gratii în stare de arest preventiv.

Familia Cârpaci este considerată una dintre cele mai bogate familii de romi din Timișoara, având peste 140 de proprietăți (vile, case, apartamente, terenuri, garaje și diferite spații), majoritatea în zona centrală a orașului. Printre clădirile intrate în proprietatea acestei familii se numără și o clădire care a aparținut Spitalului de Copii "Louis Țurcanu" din Timișoara.


sursa: digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9343 secunde