Își dezgroapă tatăl, cu voia judecătorilor

548
Magistrații de la Tribunalul Constanța i-au dat permisiunea de a pleca temporar din țară unui cetățean român de naționalitate armeană, care este cercetat într-un dosar penal, fiind acuzat de comiterea mai multor înșelăciuni.
Judecătorii au admis cererea formulată de Gevorg Saradjian de a merge, în perioada 8 - 18 februarie, în Republica Armenia, pentru a-și dezgropa tatăl decedat în urmă cu trei ani.
Inculpatul a convins magistrații spunându-le că este singura persoană care poate face acest lucru, pentru că nu mai are rude în țara natală, iar sora lui, care se află tot în România, a născut de curând și nu se poate deplasa peste hotare.
"Dezgroparea mortului la trei ani de la deces este o tradiție în Armenia asemănătoare cu cea de la noi, la șapte ani de la deces. În plus, tatăl lui Saradjian nu a fost îngropat în cavoul familiei și fiul său vrea să îl mute alături de rude", a ex-plicat avocatul lui Gevorg Saradjian.
Un alt inculpat din același dosar de înșelăciune, Constantin Ciprian Lică, i-a convins pe magistrați să-i înlocuiască interdicția de a părăsi localitatea cu aceea de a părăsi țara. Lică le-a spus judecătorilor să îi dea voie să se deplaseze în alte județe pentru că s-a angajat la o societate comercială și atribuțiile de serviciu implică deplasări în țară. Deciziile sunt fără cale de atac.
Saradjian și Lică sunt judecați alături de Sorin Puiu Dinu, Constantin Drăgoi, Emil Tănase, Ioan Huzu și Florin Mareș. Potrivit rechizitoriului prin care au fost trimiși în judecată, în anul 2009, cu ocazia derulării unor contracte, cei șapte au indus în eroare mai multe firme din țară pe care le-au păgubit cu sume foarte mari, prejudiciul calculat de procurori fiind de un milion de euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0965 secunde