Jandarmenia Constanța, la ceas aniversar

311
Jandarmenia Constanța, la ceas aniversar - kosovo3-1333018699.jpg
Jandarmeria Română aniversează, pe 3 aprilie, 162 de ani de la înființare. Aniversarea coincide și cu împlinirea a 118 ani (1 aprilie 1894) de la înființarea primei structuri a Jandarmeriei la Constanța.

În perioada 12 martie-04 aprilie, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța organizează o serie de activități ocazionate de sărbătorirea Zilei Jandarmeriei Române. Astfel, concursul sportiv "Cupa Jandarmeriei, 162 de ani" a angrenat peste 200 de jandarmi din Constanța, Neptun, Medgidia și Cernavodă, care evoluează, pe echipe, la fotbal în sală. Întrecerile, care au debutat luni, 12 martie, se vor încheia pe 30 martie, cu desfășurarea finalelor și cu premierea câștigătorilor.

Luni, 02 aprilie, cu începere de la ora 10,30, în prezența întregului personal de la reședința inspectoratului, subunitățiilor din județ și în fața invitaților se arborează Drapelul Național, în acordurile Imnului de Stat. Ceremonialul va continua cu citirea mesajelor conducerii Ministerului Administrației și Internelor și Inspectoratului General al Jandarmeriei Române privind "Ziua Jandarmeriei Române". După această activitate vor fi înaintați, înainte de termen, în gradul următor, un ofițer și un subofițer. Cu începere de la ora 12.00, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța organizează Ziua Porților Deschise, acțiune la care și-au anunțat participarea până la această oră 200 de elevi.

Marți, 03 aprilie a.c., cu începere de la ora 08,00, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța va depune o coroană de flori la Cimitirul Eroilor Revoluției, la mormântul sublocotenentului erou Napoleon Stroe, jandarm căzut în decembrie 1989. Garda de onoare va fi constituită dintr-o grupă a Detașamentului Mobil, iar preotul militar Laurențiu Cristinel Oprea va oficia o ceremonie religioasă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4333 secunde