Jandarmi medaliați pentru misiunile din Afganistan

120

Articole recomandate

În cursul anului 2015, locotenent-colonelului Viorel Cristea, in cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea și plutonierului-major Petru Solomon de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț au participat la o misiune, Resolute Support a NATO din Afganistan. În semn de apreciete pentru activitatea desfășurată, cei doi jandarmi au fost medaliați cu "Steaua Afganistanului" de către președintele Poloniei, Andrzej Duda. 
Ceremonia a avut loc la sediul Ambasadei Poloniei la București. 
Marcin Wilczek, ambasadorul Poloniei, a precizat faptul că medalia conferită celor doi jandarmi români este o decorație poloneză dedicată persoanelor care s-au distins în misiunile din Afganistan, iar medalierea reprezentanților Jandarmeriei Române este mărturia relațiilor apropiate, a prieteniei durabile și a viziunii comune asupra viitorului, dar mai ales o dovadă incontestabilă a profesionalismului jandarmilor români. 


"Jandarmeria Română participă la misiuni internaționale începând cu anul 2002, când a fost dislocat primul detașament al instituției noastre în Kosovo, sub mandatul Organizației Națiunilor Unite. De atunci și până în prezent, instituția noastră a avut constant o reprezentare consistentă în următoarele teatre de operații: Afganistan, Congo, Timorul de Est, Haiti, Mali, Ucraina, numărul total al jandarmilor participanți la misiuni internaționale fiind de peste 1700.
Misiunile îndeplinite de militarii jandarmi în teatrele de operații sunt diversificate, aspect care reflectă profesionalismul instituției din care fac parte și aici amintim:
Substituirea forțelor locale de poliție în îndeplinirea anumitor atribuții funcționale, cum ar fi: asigurarea și restabilirea ordinii publice, asigurarea protecției apropiate a unor persoane importante, escortă deținuți, asigurarea protecției unor sedii/spații importante pentru organizațiile internaționale;
Observatori /monitori pentru monitorizarea respectării acordurilor de încetare a focului;
Instructori, mentori și consilieri ai forțelor locale de poliție din țările afectate de conflict", se arată într-un comunicta remis de jandarmi.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 11 Februarie 2016
Stire din Eveniment : Pieton lovit de mașină
Joi, 11 Februarie 2016
Stire din Eveniment : Vreți să apelați 112? Atenție!
Joi, 11 Februarie 2016
Stire din Eveniment : TRAFIC CU DROGURI, PRIN CURIERAT
Pagina a fost generata in 1.2699 secunde