Jandarmii constănțeni omagiază eroii căzuți pe câmpurile de luptă

175
1
Jandarmii constănțeni omagiază eroii căzuți pe câmpurile de luptă - jandarmeriaziuaeroilor-1526487848.jpg
Astăzi, cu ocazia prăznuirii Înălțării Domnului și zilei de pomenire a Eroilor Neamului, Jandarmeria Constanța desfășoară o serie de activități prilejuite de această dublă sărbătoare. 

Începând cu ora 8.30, la Capela Jandarmeriei de la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, preotul militar Laurențiu Cristinel Oprea va oficia Sfânta Liturghie la care vor participa cadrele militare și personalul civil din cele două unități.

Începând cu ora 11.30, conducerea Jandarmeriei Constanța va participa la ceremonialul militar și religios, organizat de către autorități la Grupul Funerar al Eroilor Revoluției Române din Decembrie 1989, din Cimitirul Central al municipiului Constanța. 

De asemenea, comandanții detașamentelor din Medgidia și Cernavodă vor fi prezenți la manifestările organizate de către autoritățile locale. 

Totodată, jandarmii constănțeni vor asigura măsurile de ordine publică pentru desfășurarea în condiții de siguranță a manifestărilor organizate cu acest prilej la Constanța, Medgidia și Cernavodă.

În România, Zilei Eroilor i s-a conferit statutul de sărbătoare națională. Începând din 1920, comemorarea eroilor căzuți în război - Ziua Eroilor - se organizează în fiecare an, la 40 de zile după Sfintele Paști, când Biserica Ortodoxă sărbătorește praznicul Înălțării Domnului. 

Astfel, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului. 

Comentează știrea

Mishu
17 mai 2018
Mai munciti si voi nu numai cu pulanul...!

Mai bine si-ar aduce aminte si de miile de morti de la 1907, impuscati de catre jandarmi... Niste slugi a lui dragnea si a secretarei de scoala generala Carmencita divortata , care se bucura ca primesc gratis bocanci cu tinte si panarama aia de haine

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3159 secunde