Jenți auto și jucării contrafăcute descoperite în containerele sosite din China

401
Jenți auto și jucării contrafăcute descoperite în containerele sosite din China - jucariicontrafacute-1326795822.jpg
Mai multe containere sosite din China cu mărfuri contrafăcute au fost depistate de polițiștii de frontieră și vameșii constănțeni. Într-unul dintre acestea, sosit pentru o societate cu sediul în Cluj Napoca, au fost descoperite 2.008 jante auto din oțel, susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală unei mărci de producție românească, în valoare aproximativă de 300.000 lei.

Jantele auto, ambalate în cutii de carton, au fost reținute de lucrătorii vamali și lasate în custodia comisionarului vamal.

Într-un al doilea container, sosit pentru o firmă din orașul Hațeg, au fost găsite 376 mașinuțe din plastic și 3.792 jocuri de perspicacitate, în valoare aproximativă de 200.000 lei, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Pe numele administratorilor au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de "punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 17 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : Contrabandă cu parfumuri din Bulgaria
Pagina a fost generata in 1.816 secunde