John Kerry felicită poporul român de Ziua Națională și își exprimă speranța că alegerile vor fi libere și corecte

81
John Kerry felicită poporul român de Ziua Națională și își exprimă speranța că alegerile vor fi libere și corecte - johnkerry-1480579662.jpg
Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, a felicitat poporul român cu ocazia împlinirii a 98 de ani de a Marea Unire din 1 decembrie, notând că România este un partener strategic al Statelor Unite și exprimându-și speranța că alegerile din 11 decembrie vor fi libere și corecte.

Iată textul complet al mesajului postat pe site-ul Departamentului de Stat al SUA.

"În numele președintelui Obama și al poporului american, transmit cele mai sincere felicitări poporului României cu ocazia celebrării celei de-a 98-a aniversări a Zilei Unirii.

Administrația Statelor Unite acordă o mare valoare parteneriatului strategic cu România, un aliat de încredere în cadrul NATO, o națiune care are contribuții majore la pacea internațională, la securitate și la aplicarea principiilor statului de drept. În România, ca și în Statele Unite, vor fi organizate alegeri generale anul acesta.

Salut angajamentul în favoarea valorilor democratice și așteptăm un proces electoral liber și corect pe 11 decembrie.

Cetățenii țărilor noastre sunt uniți printr-o mulțime de relații în afaceri, artă, sport și studii. Sunt sigur că pe viitor vom continua să dezvoltăm această prietenie și să lucrăm împreună pentru prosperitate recprocă și o lume mai sigură.

În această zi specială, vă transmit urările mele pentru succes, fericire și sănătate în anul viitor."

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3833 secunde