Jucării contrafăcute, confiscate de polițiști

98

Articole de la același autor

Ofițerii Gărzii de Coastă au organizat, în ultimele zile, mai multe acțiuni în Punctul de Trecere a Frontierei Constanța Sud Agigea și au verificat mai multe containere.

În primul din cazuri, polițiștii au controlat un container sosit din China. Marfa urma să ajungă la o societate comercială din București. În urma controlului, anchetatori au descoperit 800 de mașinuțe, căluți și păpuși purtând însemnele unor firme de profil, bunuri susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

Ofițerii au întocmit pe numele administratorului dosar penal pentru comiterea infracțiunii de punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Ulterior, anchetatorii au descoperit într-un alt container sosit din China 50.000 figurine, seturi jocuri de construcție din plastic și păpuși. Acestea urmau să ajungă la o societate comercială din Ilfov.

"Jucăriile, cu o valoare totală de peste 3.000.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost indisponibilizate de către lucrătorii vamali și lăsate în custodia unui comisar vamal până la finalizarea cercetărilor", se arată într-un comunicat remis de Garda de Coastă.

Administratorul s-a ales cu un dosar penal. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 09 Octombrie 2015
Stire din Eveniment : Sorin Oprescu rămâne în arest
Vineri, 09 Octombrie 2015
Stire din Eveniment : Grav accident de microbuz! DOI MORȚI!
Vineri, 09 Octombrie 2015
Stire din Eveniment : Bișnițari prinși de jandarmi
Vineri, 09 Octombrie 2015
Stire din Eveniment : Au ajuns cu mașina în lac
Vineri, 09 Octombrie 2015
Stire din Eveniment : Mașină mistuită de flăcări
Pagina a fost generata in 3.0588 secunde