Judecat pentru că și-a omorât tatăl în bătaie

346
Un bărbat din Medgidia a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța după ce și-a omorât tatăl în bătaie.
Nicu Pîrlețeanu, de 35 de ani, locuia în casa părintească împreună cu tatăl lui, Ion Pîrlețeanu, de 76 de ani. Între cei doi bărbați existau mereu scandaluri perma-nente provocate de atitudinea lui Nicu Pîrlețeanu, care-și agresa tatăl pentru a-i lua banii de pensie. Starea conflictuală dintre cei doi s-a accentuat după ce bătrânul îi dăduse o procură Constanței Moloiu pentru a-i ridica pensia. Din acel moment, scandalurile s-au ținut lanț, ba, mai mult, în cursul anului 2007, bătrânul a ajuns la spital ca urmare a bătăilor primite de la fiul său pentru bani și pentru a dobândi proprietatea locuinței părintești.
Constanța Moloiu fusese prietenă cu soția lui Ion Pîrlețeanu și, după moartea acesteia, s-a îngrijit de bătrân și s-a ocupat de organizarea parastaselor. Femeia l-a avertizat pe Ion că va ajunge să fie omorât de propriul fiu și l-a sfătuit să vândă casa și să se mute la garsonieră, însă acesta a refuzat. Chiar și Constanța Moloiu a fost amenințată cu moartea de către Nicu Pîrlețeanu.
De altfel, și alți vecini au auzit, de-a lungul timpului, zgomotele produse de scandalurile individului și momentele în care bătrânul îl implora să nu-l mai bată că-l omoară.
În același mod au decurs lucrurile și pe 7 ianuarie, când Nicu Pîrlețeanu îi spunea tatălui său să rezolve o problemă cu notarul. Cearta a durat până târziu, iar a doua zi Ion Pîrlețeanu a fost găsit mort în casă.
De fapt, bărbatul a încercat să-și convingă tatăl să meargă și să anuleze procura pentru ridicarea pensiei. Ajunși la notar, victima a refuzat, stârnind astfel enervarea bărbatului.
Odată ajuns acasă, fiul nu s-a mai putut stăpâni și și-a luat tatăl la bătaie cu pumnii și picioarele. După ce i-a dat o bătaie soră cu moartea, Nicu Pîrlețeanu a plecat la un bar. Când a revenit acasă a constatat că tatăl lui respira, părând a fi normal. Starea bătrânului s-a înrăutățit a doua zi, când fiul lui a decis să cheme ambulanța. Din păcate, medicii au constatat doar decesul bărbatului.
În urma necropsiei efectuate,
s-a constatat că moartea a fost violentă și a fost cauzată de șocul mixt, traumatic și hemoragic. De altfel, Ion Pîrlețeanu avea mai toate coastele rupte și echimoze pe întreaga suprafață a corpului.
Deși, inițial, a negat, Nicu Pîrlețeanu a recunoscut în cele din urmă comiterea faptelor, susținând că și-a agresat tatăl într-un moment de furie. Individul a fost supus și unei expertize psihiatrice, având în vedere că avea la activ o tentativă de suicid, specialiștii concluzionând că prezintă diagnosticul de tulburarea mixtă de personalitate, dar că păstrează capacitatea de apreciere psihică a conținutului și consecințelor sale și că are discernământ păstrat.
Dosarul a fost trimis pe rol la Tribunalul Constanța, urmând a se stabili primul termen de judecată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0043 secunde