Judecați pentru falsificarea instrumentelor de plată electronice

348
Judecați pentru falsificarea instrumentelor de plată electronice - gavel-1344430226.jpg
Alexandru Trandafir, Marius Cristian Cușa și Mihai Clenciu au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța pentru comiterea infracțiunilor de deținere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronice, accesul fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Tribunalul Constanța a dispus ca primul termen de judecată să aibă loc la data de 22 octombrie.


Potrivit anchetatorilor, în sarcina celor trei s-a reținut faptul că, la data de 12.03.2009, organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Medgidia au fost sesizate de către un cetățean că la un ATM situat pe raza municipiului Medgidia este montat un dispozitiv artizanal pe fanta de introducere a cardului în bancomat.


Cu ocazia cercetărilor efectuate la ATM-ul respectiv au fost identificate o baghetă care conținea un telefon mobil, precum și un dispozitiv artizanal folosit pentru copierea datelor de pe cardurile bancare.

Întrucât competența de soluționate revenea Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Constanța, cercetările au fost continuate de către ofițerii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, din cadrul BCCO care, în urma activităților specifice au reușit identificarea suspecților.


Cu ocazia efectuării perchezițiilor, la domiciliul unuia dintre ei a fost găsit un pistol marca WALTHER, calibrul 10X22T, aflat în stare de funcționare și deținut fără forme legale, despre care cel în cauză a declarat că l-a achiziționat de la niște cetățeni bulgari.

De asemenea, ca urmare a efectuării perchezițiilor informatice asupra sistemelor informatice și a suporturilor de stocare a datelor informatice ridicate de la cei în cauză au fost găsite mai multe BIN-uri (Bank Identification Number), datele complete ale unor carduri bancare și date de identificare ale titularilor, acestea fiind obținute prin activități de tip phishing.

Pentru faptele comise, cei în cauză riscă pedepse de 3 la 12 ani de închisoare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 08 August 2012
Stire din Eveniment : SCANDAL DE PROPORȚII la Eforie Sud
Miercuri, 08 August 2012
Stire din Eveniment : Mona Pivniceru a DEMISIONAT din CSM
Pagina a fost generata in 1.6182 secunde