Judecătorii au decis ca Sergiu Băhăian să rămână în arest

2138
Judecătorii au decis ca Sergiu Băhăian să rămână în arest - 69e3fe76764b6b9882b79c68cac85e5c.jpg
Magistrații de la Curtea de Apel București au respins, vi-neri, recursul declarat de Sergiu Băhăian, Eduard Mărculescu, Mihai Dăscălete și Gheorghe Teleagă, care au fost arestați pentru înșelăciune și constituire a unui grup infracțional organizat. Ei au fost arestați preventiv pe 17 ianuarie de judecătorii Tribunalului Ialomița, fiind acuzați de procurori că ar fi înșelat peste 60 de societăți comerciale, prin emiterea de cecuri fără acoperire, producând un prejudiciu de aproximativ 5,5 milioane de lei.
Sergiu Băhăian a cerut, vineri, instanței să fie cercetat în libertate și a susținut că nu are nicio legătură cu omorurile pe care "Parchetul i le-a pus în cârcă", reclamând presiunea mediatică ce se face în cazul său.
De partea cealaltă, procurorul de ședință a indicat că, în cuprinsul dosarului, există interceptări ale convorbirilor telefonice ale acestora și că deși Băhăian nu a figurat ca liderul acestui grup de firme, în acte este conducătorul mascat al grupării, întrucât punea în funcții de conducere persoane ușor de manipulat, alcoolici sau bolnavi.
Procurorul a mai arătat că Băhă-ian a încercat să se sustragă de la anchetă, refuzând să se prezinte în fața procurorilor când a fost citat. Mai mult, atunci când a fost citat cu mandat de aducere, Băhăian a încercat să fugă de polițiști, care au fost nevoiți să folosească pistoalele din dota-re. Acuzarea a arătat că Sergiu Băhăian a mai fost arestat și condamnat pentru fapte asemănătoare.
De asemenea, procurorul a arătat că DIICOT Constanța face cercetări într-un dosar privind patru omoruri a unor administratori de firme în spatele cărora s-ar afla Băhăian.
În acest caz, în noaptea de 16 spre 17 ianuarie, au fost arestați preventiv, pentru 25 de zile, de Tribunalul Constanța, Valentin Șlepac și Adrian Grigoraș, suspectați de comiterea celor patru crime și a numeroase infracțiuni economice. Valentin Șlepac și Adrian Grigoraș au recunoscut faptele și au susținut că au comis crimele la inițiativa lui Sergiu Băhăian, fiindu-le frică de acesta.
Potrivit DIICOT Constanța, membrii grupării foloseau, pentru comiterea infracțiunilor, persoane racolate în acest scop. Pe numele acestora au fost înființate aproximativ 40 de societăți comerciale, iar prin intermediul acestor firme au fost făcute o serie de operațiuni comerciale constând în principal în achiziții de mărfuri care erau achitate cu instrumente de plată fără acoperire în bancă, în obținerea în mod fraudulos a unor finanțări prin gajarea aceluiași bun în mai multe rânduri, la diverse bănci, precum și în achiziționarea în leasing a unor autoturisme.
După ce își îndeplineau rolul, persoanele respective erau ucise, până acum fiind identificate patru victime, Lucian Cernat, Emilian Leonte, Ionel Ulezu și Petrică Captalan, însă numărul lor ar putea fi mult mai mare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2009 secunde