Judecătorii au opinii diferite în dosarul privind rambursările ilegale de TVA obținute de soții Bădițeanu

345

Articole de la același autor

Magistrații de la Curtea de Apel Constanța nu au ajuns la un consens pentru a se putea pronunța în apelurile formulate de procurori și de inculpați în dosarul celor trei foști angajați de la Administrația Financiară Constanța și al soților Sultana și Ion Bădițeanu. Ei s-au decis să reia discuțiile în complet de divergență.

Potrivit prevederilor în vigoare, în cazul completului format din doi judecători, dacă aceștia nu ajung la un acord asupra hotărârii ce urmează a se pronunța, procesul se judecă din nou în complet de divergență, în condițiile legii. Completul de divergență se constituie prin includerea în completul de judecată a președintelui sau a vicepreședintelui instanței, a președintelui de secție ori a judecătorului din planificarea de permanență.
Reamintim că în ianuarie 2007, Tribunalul Constanța a dispus achitarea pentru comiterea infracțiunii de neglijență în serviciu pentru finanțiștii Marian Manta, Marioara Oancea și Eugenia Moraru. Soții Bădițeanu au fost trimiși în judecată în cazul rambursărilor de TVA obținute ilegal pentru săvârșirea unor fapte de înșelăciune, determinare cu rea credință a sumei reprezentând TVA de rambursat și obținerea nelegală a unor sume de bani de la organele fiscale, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals și evaziune fiscală. Tribunalul Constanța a dispus condamnarea Sultanei Bădițeanu la trei ani de închisoare și a lui Ion Bădițeanu la doi ani și șase luni de detenție, ambele pedepse fiind cu execu-tare. Sultana Bădițeanu și-a executat însă o mare parte a pedepsei aplicate. Ea a petrecut în arest preventiv aproape doi ani de închisoare.
De asemenea, instanța a mai decis obligarea soților Bădițeanu la plata sumei de 666.366,7411 lei despăgubiri civile către Ministerul Finanțelor, la care au fost calculate majorări de întârziere și penalități de 734.925,0875 lei.
Reamintim că, în calitate de administratori la societățile "Delta 2000" și "Agricol Trans Cereal", soții Bădițeanu ar fi uzat de documente false și ar fi obținut peste 13, 5 miliarde lei vechi de la Administrația Financiară Constanța cu titlu TVA rambursat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8904 secunde