Concurs Judecătorul Epure pune cruce marelui caz de corupție al polițiștilor de la rutieră

1070
Judecătorul Epure pune cruce marelui caz de corupție al polițiștilor de la rutieră - e8c577c366b0b60ae95bc61c604632d3.jpg

Articole de la același autor

Ieri, la Curtea de Apel Constanța, s-a judecat recursul celor 11 polițiști și 3 civili anchetați pentru corupție împotriva măsurii arestării prevenite pentru o perioadă de 30 de zile. Completul de judecată, prezidat de Marius Epure, le-a oferit însă mai mult decât libertatea polițiștilor și a declarat, practic, nulă întreaga anchetă.
După pledoariile de câteva ceasuri ale avocaților și o prestație cel puțin jenantă a procurorului, judecătorii s-au retras două ore pentru a delibera.
Apărătorii invocaseră în probatoriul lor faptul că patru dintre cei peste 30 de polițiști cercetați în acest dosar sunt polițiști judiciari, adică au competențe de control, iar în această situație cercetările ar fi trebuit făcute de DNA și nu de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. Pe lângă acest lait motiv invocat de toți avocații, apărătorii au solicitat înlocuirea mandatului de arestare preven-tivă pentru 30 de zile pentru clienții lor cu interdicția de a nu părăsi țara pe motiv că nu prezintă pericol public. Însă cum nici cel mai optimist apărător nu se gândea că judecătorii vor avea curajul să accepte ex-cepția privind necompetența organului de cercetare, decizia Curții de Apel a fost ca o bombă... de bucurie pentru cei învinuiți și familiile lor și de incom-petență pentru procurori.
Completul de judecată a hotărât eliberarea celor 14 persoane, admițând excepția invocată de avocați, potrivit căreia doar DNA ar fi putut să facă cercetări în acest dosar.
Despre ce urmează, avocatul Cătălin Filișan ne-a declarat că întreaga anchetă ar trebui oprită, iar dosarul să fie trimis la DNA.
"Toate cercetările, inclusiv interceptările telefonice și filmările făcute, sunt lovite de nulitate, sunt invalide, pentru că au fost efectuate de către un organ care nu avea competență. Totul este invalid în acest dosar. Parchetul Tribunalului ar trebui să trimită dosarul la DNA, care să reia cercetările de la zero. Nu știu ce ar mai putea să facă, dar în acest moment nu mai există niciun dosar", ne-a declarat Cătălin Filișan.
Cei 11 polițiști și 3 civili arestați săptămâna trecută de Tribualul Constanța au fost eliberați ieri după-amiază.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9568 secunde