Kelemen Hunor: Forţele armate ruse au intrat pe teritoriul Ucrainei pentru a ocupa agresiv teritorii

173
Kelemen Hunor: Forţele armate ruse au intrat pe teritoriul Ucrainei pentru a ocupa agresiv teritorii - 646x4041-1645526672.jpg

Articole de la același autor

Vicepremierul Kelemen Hunor, preşedinte al UDMR, afirmă că "forţele armate ruse nu au intrat pe teritoriul Ucrainei pentru menţinerea păcii, ci pentru a ocupa agresiv teritorii din Ucraina".

"Considerăm iresponsabilă decizia Moscovei de a recunoaşte independenţa celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei. Forţele armate ruse nu au intrat pe teritoriul Ucrainei pentru menţinerea păcii, ci pentru a ocupa agresiv teritorii din Ucraina. Acest lucru nu este doar o ameninţare la adresa păcii din regiune şi din Europa, ci Rusia subminează şi bazele dreptului internaţional", a scris Kelemen Hunor, marţi, pe pagina sa de Facebook.

El subliniază că "România, în calitate de membră NATO, trebuie să acţioneze cu cea mai mare responsabilitate, contribuind la căutarea unei soluţii diplomatice paşnice".

"De asemenea, trebuie să susţină impunerea sancţiunilor internaţionale împotriva Rusiei şi să sprijine acţiunile de apărare ale NATO", precizează liderul UDMR.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat luni seară armatei ruse "să menţină pacea" în teritoriile separatiste pro-ruse din Ucraina, cărora le-a recunoscut independenţa, înainte de a semna acorduri de ajutor reciproc care prevăd prezenţa de durată a forţelor ruse, notează AFP.

Două decrete ale preşedintelui rus cer Ministerului Apărării ca "forţele armate ale Rusiei să îşi asume funcţii de menţinere a păcii pe teritoriul" "republicilor populare" Doneţk şi Lugansk.

Ministerul român al Afacerilor Externe a informat că, în contextul deteriorării grave a situaţiei de securitate din Ucraina şi din regiunea Mării Negre, a fost ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina la nivelul maxim - "Părăsiţi imediat ţara!".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5016 secunde