Klaus Iohannis a discriminat "penalii". Președintele a fost amendat!

369
Klaus Iohannis a discriminat

Articole recomandate

Klaus Iohannis a fost amendat cu 2.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Decizia a fost luată după ce șeful statului a folosit apelativul "penali" referindu-se la anumiți lideri politici.


Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a considerat miercuri, cu majoritate de 5-4, că termenul "penali" folosit de președintele Klaus Iohannis depășește limita libertății de exprimare.

În plus, șeful statului a fost amendat cu 2.000 de lei.

În cazul șefei DNA, CNCD a respins plângerea. Laura Codruța Kovesi a folosit exprimarea "festivalul inculpaților".

Ambele sesizări au fost făcute de site-ul luju.ro (Lumea Justitiei).



Declarația completă a președintelui Iohannis, din 15 februarie: "Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puține cuvinte: niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA și conducerea DNA. După părerea mea, această încercare e jalnică și neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoașteți, dar îmi face plăcere să o repet. După părerea mea, DNA și conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac, sau încercare de atac din partea unor penali e de natură să îmi confirme că DNA face o treabă bună."

Klaus Iohannis și Laura Codruța Kovesi au făcut declarații și au comentat înregistrările date publicității de fostul deputat Vlad Cosma, care susține că procurori de la DNA Ploiești "fabrică" probe, scrie digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.454 secunde