Klaus Iohannis: Salut revenirea în țară a cetățenilor români din Afganistan. Continuăm eforturile de evacuare

160
Klaus Iohannis: Salut revenirea în țară a cetățenilor români din Afganistan. Continuăm eforturile de evacuare - iohannis2-1629548563.jpg
Președintele Klaus Iohannis salută revenirea în țară a românilor evacuați din Afganistan. Președintele a transmis și că autoritățile române continuă eforturile de evacuare pentru a-i aduce în țară și pe ceilalți cetățeni români care încă se mai află în Afganistan și își doresc repatrierea.


„Salut revenirea în țară, astăzi, a 15 cetățeni români dintre cei 16 evacuați din Afganistan în aceste zile cu aeronava militară pe care am dispus să o trimitem la începutul acestei săptămâni. Ei se adaugă celorlalți peste 30 de cetățeni români evacuați în zilele precedente cu aeronave ale unor state partenere României, ca urmare a eforturilor depuse cu profesionalism de Celula de criză interinstituțională, activată la data de 13 august de către ministrul Afacerilor Externe.


Repatrierea compatrioților noștri a avut loc în condiții extrem de dificile de securitate, într-un climat în permanentă schimbare, și este cu atât mai important de remarcat efortul autorităților române pentru derularea cu succes a misiunilor.


Celula de criză interinstituțională, activată de Ministerul Afacerilor Externe și coordonată de acesta împreună cu Serviciul de Informații Externe, la care participă și Ministerul Apărării Naționale și Serviciul Român de Informații, a derulat acțiuni ample și dificile pe parcursul ultimei săptămâni, care au condus la evacuarea în siguranță a cetățenilor români și a cetățenilor altor state partenere.


Am fost informat în permanență de Celula de criză interinstituțională despre derularea acțiunilor de evacuare a cetățenilor români și cetățenilor afgani pentru care s-a decis evacuarea în România.


Autoritățile române vor continua eforturile de evacuare a cetățenilor noștri care încă se află în Afganistan și care doresc să fie repatriați, precum și a cetățenilor afgani care au sprijinit activitatea militarilor români în Afganistan, care beneficiază de burse ale statului român sau care se află în situație vulnerabilă.


Doresc să mulțumesc autorităților române implicate în coordonarea și derularea cu succes a acțiunilor Celulei de criză interinstituționale și tuturor reprezentanților acestor instituții care au participat la activitatea Celulei de criză”, a transmis președintele României.


Românii evacuați din Afganistan au ajuns în România la bordul aeronavei Hercules, sâmbătă. Avionul a aterizat în România în jurul orei 13:00.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6146 secunde