Kovesi propune preluarea de către Ministerul Public a Poliției judiciare

330

Articole de la același autor

Procurorul general al României a afirmat, ieri, la prezentarea bilanțului Ministerului Public pe anul 2010, că una dintre modificările legislative necesare în viitor privește preluarea poliției judiciare, pentru ca urmărirea penală să se desfășoare sub controlul exclusiv al procurorului.
"Urmărirea penală trebuie să se desfășoare sub controlul exclusiv al procurorului. În acest sens, avem nevoie de instrumente care să garanteze stabilitatea poli-țiștilor, să delimiteze clar atribuțiile judiciare de cele administrative și să elimine dubla subordonare", a spus Kovesi, cu privire la preluarea poliției judiciare în subordinea Ministerului Public.
Procurorul general al României a susținut că sunt trei variante pentru acest lucru: preluarea administrativă a poliției judiciare de către Ministerul Public, detașarea polițiștilor în cadrul parchetelor sau trecerea atribuțiilor privind cariera profesională a polițiștilor în competența Ministerului Public.
De altfel, Kovesi a susținut că, în cursul zilei de ieri, a fost trimisă către ministrul Justiției și ministrul Internelor propunerea de modificare legislativă în acest sens, urmând ca, împreună cu reprezentanții polițiștilor, să fie identificată cea mai bună soluție.
"Suntem pregătiți să ne asumăm o astfel de responsabilitate", a punctat Kovesi.
Procurorul general al României, Laura Codruța Kovesi, a prezentat, ieri, bilanțul activității pe anul 2010 al Ministerul Public, în prezența președintelui Traian Băsescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6749 secunde