La braconaj, pe lacul Tăbăcărie

350
Duminică, 1 februarie, în jurul orei 20,30, o echipă de ordine și siguranță publică aflată în serviciul de patrulare în zona lacului Tăbăcărie, din municipiul Constanța, a observat pe apa lacului o barcă pneumatică în care se aflau doi bărbați care verificau cu atenție plase de pescuit instalate în apă.
Locotenent colonel Sorin Mustățea spune că, întrebați fiind despre scopul prezenței în zonă a bărcii pneumatice, a celor 10 saci de rafie și a uneltelor pescărești găsite în portbagajul mașinii, cei doi au declarat că au dorit să facă o plimbare pe lac, dar s-au răzgândit.
În prezența unui inspector al ANPA Constanța, din apa lacului s-au scos aproximativ 2,5 km de plasă monofilament și cantitatea de peste 300 kg pește din specia caras.
Au fost ridicate în vederea confiscării barca pneumatică, plasa monofilament și o cange tip ancoră - folosită la agățarea și scoaterea plaselor din apă.
Peștele a fost predat unui centru de comercializare, în vederea valorificării.
Pe numele celor doi bărbați, Mihai Milea și Gheorghe Birț, au fost întocmite actele procedurale necesare începerii urmăririi penale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4493 secunde