Concurs La un pas de tragedie, din cauza controlorului de trafic aerian: Două avioane, cât pe ce să se ciocnescă pe Otopeni

420
1

Articole recomandate

Să greșești e omenesc. Dar să greșești atunci când lucrezi într-un turn de control aerian și să pui în pericol viața a sute de persoane poate fi o tragedie. Patru sute de oameni au fost la un pas de moarte, după ce după ce un controlor de trafic aerian a dat acordul de aterizare unui avion pe o pistă pe care se afla deja o altă aeronavă, arată Libertatea. Incidentul s-a petrecut pe aeroportul Otopeni, la data de 11 iulie.

Mai multe înregistrări audio ale discuțiilor dintre controlorii de trafic aerian și piloți au apărut pe internet. "Aoleu! I’m sorry! Stop!". Aceasta a fost reacția controlorului de trafic atunci când a realizat că a dat acordul de aterizare unui avion pe o pistă unde avea deja o altă aeronavă.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută, pe 11 iulie, când un avion TAROM și o aeronavă aparținând companiei grecești Aegean au fost la un pas de a se ciocni.

În incident au fost implicate un Boeing 737-700, al TAROM, înmatriculat YR-BGI, care efectua zborul ROT382 și care urma să aterizeze la Otopeni, și un Airbus A320 al grecilor de la Aegean, înmatriculat SXDVG, informează realitatea.net 

Comentează știrea

cititor
19 iulie 2011
aoleu!...

Aoleu, ai ramas fara servici!...Sper!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7446 secunde