Lecții despre circulația rutieră în școlile din Constanța

183
Educația rutieră reprezintă unul dintre elementele esențiale ale civilizației moderne. Datoria oricărui cetățean este de a respecta regulile de circulație și, în același timp, de a participa, în mod conștient, la stimularea interesului celorlalți membri ai societății pentru cunoașterea și respectarea acestor reguli.

Având în vedere faptul că anual în accidentele de circulație la nivel național își pierd viața peste 2.000 de persoane și alte 40.000 de persoane sunt vătămate corporal, principalul obiectiv al Poliției Rutiere îl reprezintă reducerea progresivă a numărului accidentelor de circulație.

O categorie vulnerabilă în ceea ce privește implicarea în accidente rutiere o reprezintă minorii, în statistica anului 2012, la nivel național, fiind înregistrate 2.394 de accidente în care au fost implicați minori, soldate cu 60 de persoane decedate, 617 persoane rănite grav și 1855 de persoane rănite ușor.

În consecință, pentru îmbunătățirea siguranței minorilor și prevenirea implicării acestora în accidente rutiere, în perioada 21 ianuarie - 25 ianuarie, polițiștii rutieri constănțeni au organizat activități informativ- educative în rândul elevilor de la Școala Gimnazială nr. 7, Școala Gimnazială nr. 8 și Grădinița "Lumea Copiilor" din municipiul Constanța.

Aproximativ 200 de elevi și preșcolari au asistat la lecțiile susținute de polițiști, în cadrul cărora le-au fost explicate reguli elementare de circulație, ce înseamnă agent de circulație, trecere de pietoni, semafor, accident de circulație.

De asemenea, copiii au vizionat un spot cu caracter educativ și au adresat întrebări polițiștilor.

"Prevenirea victimizării minorilor reprezintă o prioritate pentru polițiștii constănțeni, care prin popularizarea legilor și comunicare interactivă, încearcă atragerea și responsabilizarea acestora. Activități similare vor fi organizate în școlile constănțene până la finalizarea anului școlar, deoarece evenimentul a fost perceput pozitiv de elevi, dar și de profesorii coordonatori", a afirmat Cristina Vasile, purtător de cuvânt al Poliției Rutiere Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3626 secunde