Legea "Big Brother", repusă pe agenda Guvernului din cauza atacurilor teroriste

128

Articole de la același autor

Legea "Big Brother" și cea privind cartelele preplătite vor fi repuse pe agenda Guvernului, a Parlamentului și a societății civile. Directorul Serviciului Român de Informații (SRI), George Maior, susține că aceste mijloace sunt necesare întrucât există nevoia identificării tuturor factorilor de risc, în contextul noilor amenințări teroriste. Referindu-se la situația generată de ultimele evenimente din Franța, directorul SRI a arătat că noile amenințările teroriste sunt de natură să pună în pericol grav securitatea națională și ordinea publică, dar și credibilitatea și autoritatea instituțiilor de aplicare a legii. 


La ședința comună a Grupului Interministerial Strategic pentru prevenirea și combaterea macrocriminalității și a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență s-a stabilit că se impune o abordare integrată și o utilizare la maximum a mecanismelor de colaborare ale celor două structuri, pentru prevenirea și com-baterea evenimentelor de natură să afecteze grav mediul de securitate.


În acest sens, s-a convenit asupra necesității repunerii pe agenda Guvernului, a Parlamentului și a societății civile a pachetului de acte normative indis-pensabile asigurării climatului de siguranță publică și securitate națională, în raport cu noile evoluții ale situației de securitate, dar și de normele Uniunii Europene și naționale în domeniu. 


"Aceste reglementări vizează retenția datelor generate sau prelucrate de furnizorii de rețele publice de comunicații electronice, stabilirea cadrului juridic clar, bine definit, predictibil și previzibil în domeniul utilizării cartelelor preplătite, dar și necesitatea utilizării, în condiții legale, a imaginilor obținute din sistemele publice de monitorizare video", a precizat Ministerul Afacerilor Interne (MAI). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9386 secunde