Legea care interzice referirile la identitatea de gen în școli, declarată neconstituțională. CCR fusese sesizată de Iohannis

245
Legea care interzice referirile la identitatea de gen în școli, declarată neconstituțională. CCR fusese sesizată de Iohannis - curte-1608122718.jpg

Articole recomandate

CCR a admis miercuri sesizarea președintelui Klaus Iohannis privind interzicerea referirilor la identitatea de gen, conform unor surse citate de hotnews.ro.


Judecătorii CCR au admis sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea art. 7 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, prin care se interzice în instituţiile de învăţământ referirea la identitatea de gen, conform unor surse.


Administraţia Prezidenţială susţinea că această modificare a Legii Educaţiei Naţionale contravine unor prevederi constituţionale referitoare la statul de drept şi principiul separaţiei puterilor în stat.


Legea interzice în unităţile, instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile de educaţie activităţile „în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identităţii de gen, înţeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic şi că cele două nu sunt întotdeauna aceleaşi", precum şi a activităţilor care contravin principiilor prevăzute la art. 3 al Legii 1/2011.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5173 secunde