Litoralul nelegiuiților

408
Litoralul nelegiuiților - fondlitoralulnelegiuitilor-1344529802.jpg

În perioada sezonului estival, litoralul românesc nu înseamnă doar distracție și bălăceală în Marea Neagră. Înseamnă și scandaluri, furturi și tâlhării, comerț ambulant și conducere sub influența băuturilor alcoolice. Într-o singură lună, numărul celor care au încălcat legea a fost de ordinul zecilor de mii.

Odată cu deschiderea sezonului estival, efectivele structurilor din subordinea Ministerului Administrației și Internelor aflate pe stradă au fost mărite. Polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră patrulează, zilnic, prin stațiunile de pe litoralul românesc și pe arterele principale care le leagă, pentru a asigura respectarea legislației, dar și pentru a-i trage la răspundere pe cei care o încalcă.
Și, după cum reiese dintr-o statistică publicată ieri de Poliția Română, cu privire la activitatea desfășurată în luna iulie, și-au făcut datoria: aproximativ 200 de infracțiuni au fost înregistrate, iar peste 21.000 de persoane au fost sancționate contravențional.

Sute de scandaluri într-o lună
Astfel, în perioada 1 - 31 iulie, pe litoral au fost organizate, zi de zi, acțiuni pentru combaterea infracțiunilor, ocazie cu care au fost constatate 187 de infracțiuni și au fost aplanate 230 de scandaluri. "Avem situații când se iau la ceartă persoane care se văd pentru prima dată, pe fondul consumului de alcool, conflicte între ospătari și clienți nemulțumiți de notele de plată", au exemplificat reprezentanții Poliției Constanța. De altfel, o bună parte dintre scandaluri s-au petrecut în sudul litoralului, în Mangalia sau Vama Veche, pentru aplanarea lor intervenind echipaje de jandarmi.

Comerțul ambulant e în floare!
Combaterea comerțului ilegal de pe plajă reprezintă unul din obiectivele forțelor de ordine. Drept pentru care, 717 de controale au fost efectuate în acest sens, prin stațiuni, iar jandarmii au supravegheat în permanență plajele, de pe acoperișurile hotelurilor. La finalul lunii iulie, când s-a tras linie, s-a constatat că au fost aplicate nu mai puțin de 12.450 de sancțiuni contravenționale pentru comerț neautorizat și fapte de violență.

Peste 400 de șoferi au rămas fără carnet
Alte câteva zeci de mii de sancțiuni au fost aplicate de polițiștii rutieriști. "În perioada amintită au fost depistate 8.956 de abateri contravenționale la Legea circulației. Cea mai mare parte, aproximativ 3.000, au vizat lipsa centurii de siguranță, alte 1.000 de sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea vitezei regulamentare, 700 pentru pietonii surprinși traversând prin locuri nepermise etc", a precizat Cristina Vasile, purtător de cuvânt al Poliției Rutiere Constanța.
Totodată, polițiștii au ridicat 430 de permise de conducere și au retras 162 de certificate de înmatriculare. Potrivit datelor furnizate de rutieriști, dintre aceștia, o sută de șoferi au rămas fără permis pentru că au depășit viteza legală cu peste 50 km/oră, alți 85 pentru efectuarea de depășiri neregulamentare, 45 pentru că au condus în stare de ebrietate, iar alți 85 pentru că nu au acordat prioritate pietonilor sau altor autoturisme etc.
"Nu se înregistrează creșteri semnificative ale sancțiunilor contravenționale sau ale infracțiunilor, comparativ cu anii trecuți. Dar se constată că oamenii legii își fac treaba!", au arătat reprezentanții Poliției Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 August 2012
Stire din Social : Gradul de ocupare pe litoral este de 100%
Pagina a fost generata in 1.034 secunde