LOVITURĂ GREA DATĂ ȘOFERILOR DE MAȘINI "BULGĂREȘTI". Parlamentul Bulgariei a decis anularea automată a înmatriculărilor

69134
5
LOVITURĂ GREA DATĂ ȘOFERILOR DE MAȘINI

Articole recomandate

Pentru a pune capăt abuzurilor cu înmatricularea în Bulgaria de automobile din țările vecine Parlamentul de la Sofia a decis anularea automată a înmatriculării autoturismelor ce nu au asigurare de Raspundere civilă auto, informează corespondentul Radio Europa Liberă.


Costul de câteva ori mai mic în Bulgaria față de țările vecine al înmatriculării și al taxelor plătite de proprietarii de autoturisme mână a două, a stat la baza apariției, în urmă cu zece ani, a unui fenomen care a generat importante pierderi companiilor bulgare de asigurări auto. Din 11 milioane de euro recompense achitate anul trecut Fondul de garanție RCA a plătit șase milioane pentru accidente în străinătate cauzate de automobile îmnatriculate în Bulgaria.


În ultimii ani peste 100 000 de automobile care circulă în România, Moldova și Grecia au fost înmatriculate în Bulgaria. Proprietarii, însă, de regulă, evită să se deplaseze anual la sud de Dunăre pentru a-și reînnoi Asigurarea de răspunderea civilă auto. Când se produce un incident de circulație pagubele sunt plătite de Fondul de garanție constituit de companiile bulgare de asigurări.


Într-o încercare de a limita aceste pierderi Ministerul de interne a cerut anularea automată a înmatriculării autoturismelor ce nu au RCA. În acest scop Fondul de garanție va verifica periodic automobilele cu asigurarea obligatorie expirată, va trimite informația poliției rutiere care va anula înmatricularea respetivă. Drept urmare, Fondul nu va fi obligat să plătească recompense.

Asigurarea de Răspundere civilă auto costă în Bulgaria între 75 și 400 de euro pe an în funcție de capacitatea cilindrică a motorului, a orașului înmatriculării, a vârstei și a numărului de accidente provocate de proprietarul mașinii. RCA este foarte mare pentru persoanele fizice ce au peste zece automobile înmatriculate și pentru firme cu peste 15. În astfel de cazuri un RCA cu motor de 1,6 litri va putea ajunge la 350 de euro.

Proprietarii străini vor putea evita problemele, reînnoind la timp asigurarea respectivă. Pentru a-i înlesni, companiile de asigurări vor introduce contractarea on-line de polițe RCA și Casco. Înmătricularea va fi reînnoită într-un mod automat după ce proprietarul achită RCA.


Companiile de asigurări au și întocmit o listă neagră a cetățenilor bulgari ce au înmatriculate pe numele lor sute de mașini. În aceste cazuri un RCA va putea ajunge la 1000 de euro.





Comentează știrea

bulgar
25 mai 2016
stire de cacat

daca bulgarul pleaca nu foloseste un an masina ,automat nu are asigurare,i se radiaza ...asta inseamna ca nu mai plateste impozitul la ea..deci este pierdere ptr bulgaristan..deci nu pot sa cred asta..este o veste prea buna ..bulgarul meu are 700 masini si am asigurarea 200 euro ..asta inseamna ca o sa mai scada

je
25 mai 2016
deci

bulgare, ai inteles prost. masina i-o radiaza din circulatie , nu fiscal.si mai zice in articol ca bulgarii care au zeci , sute de masini inmatriculate pe numele lor vor plati rca-uri de pana la 1000 de euro.deci bulgaru tau cu 700 de masini s-ar putea sa-ti ceara vro 1000 de euro pe an rca.succes la strans bani

gica
26 mai 2016
ok

Foarte bine o sa inmatriculam pe Polonia, lituania ,etc

Gigi
28 mai 2016
Merge-ti ba cu bicicleta

E ma sanatos si nu polueaza ca masinile inmatriculate pe Bulgaristan. Stim foarte bine de ce se inmatriculeaza pe Bulgaria. Cei care nu isi permit o masina cumpara rable care le inmatriculeaza pe bugaria desi ei polueaza si distrug drumurile din Romania. In fine vorbim de coruptie si asa mai departe dar unii din noi sunt la fel de corupti incercand sa se dezica de la plata absolut normala intr-o societate moderna.

gigi
29 mai 2016
afara cu jafurile astea

trebuie sa se termine odata pentr totdeauna porcaria asta cu harburile de Bulgaria conduse de toti infractorii , pericole publice pe soselele romaniei .

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3248 secunde