Lovitură pentru românii din Spania. Ce se întâmplă cu joburile străinilor

290
Lovitură pentru românii din Spania. Ce se întâmplă cu joburile străinilor - spanuia-1594017063.jpg

Articole recomandate

Numărul șomerilor în sectorul agricol a crescut în Spania cu 15,4% în iunie, comparativ cu luna anterioară, respectiv cu 25.342 de persoane.


Aceste date au fost publicate de Ministerul Muncii, care menționează că 71% din această creștere se concentrează în comunitatea autonomă Andaluzia.


Statisticile semnalează că aceasta este luna iunie cu cel mai mare număr de noi șomeri în agricultură din ultimul deceniu, un nivel cu mult peste cel obișnuit, și este, totodată, cea mai mare creștere lunară din acest an.
Cifra totală a șomerilor din acest sector a ajuns astfel al 189.487 persoane, cu 28% mai multe față de aceeași lună din 2019.


Circa 26% din șomerii din sector (49.153 persoane) erau străini, conform statisticilor oficiale, ceea ce reprezintă o majorare cu 33% față de mai și cu 36% comparativ cu perioada similară din 2019.
La nivel general, în Spania numărul șomerilor s-a situat la 3.862.883 persoane, un nivel ce nu a mai fost atins din mai 2016, potrivit Agerpres.


Spania este una din țările europene cele mai afectate de pandemia cu coronavirus. Cele mai multe locuri de muncă pierdute din 14 martie sunt în regiunile Andaluzia, Valencia și Insulele Canare, dar și la Madrid, epicentrul epidemiei.
Aproximativ 5,98 milioane de spanioli, inclusiv cei incluși în schemele de șomaj parțial, au primit de la stat ajutoare de șomaj, valoarea acestora ajungând la 5,12 miliarde de euro. În mai, aproximativ 18,46 milioane de spanioli aveau oficial un loc de muncă.


Guvernul de coaliție condus de Pedro Sanchez a simplificat acces la schemele de șomaj parțial și a interzis concedierile în timpul crizei sanitare, în speranța că astfel va fi evitat un impact violent asupra locurilor de muncă.
Spania, a patra economie a zonei euro, s-a contractat cu 5,2% în primul trimestru al anului, comparativ cu ultimele trei luni din 2019, un nivel record, arată datele Institutului Național de Statistică (INE) publicate recent. Este cel mai sever declin de la publicarea datelor, în 1970, și depășește estimările analiștilor, de 4,4%.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.473 secunde