Lovituri de milioane! Carderii, conexiuni "exotice"

1207
2
Lovituri de milioane! Carderii, conexiuni

Articole de la același autor

Infractorii țin pasul cu tehnologia, anchetatorii mai puțin! Astăzi, la modă printre cei certați cu legea sunt fraudele cu carduri bancare, iar carderii au grijă să ajungă în țări "exotice" pentru a scoate banii. În același timp, anchetatorii spun că legea le pune bețe în roate în strângerea de probe! 


Infractorii români sunt deja renumiți peste hotare, și mai ales în ceea ce înseamnă criminalitatea informatică. Iar în ultima perioadă, susțin reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, "România este o sursă pentru criminalitatea informatică, înregistrându-se o creștere a numărului fraudelor săvârșite prin intermediul Internetului, a celor cu carduri bancare, a atacurilor informatice cu diverși viruși/troieni informatici". 


Mai mult, remarcă procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), carderii autohtoni și-au perfecționat tehnicile. "Fenomenul infracțional a fost carac-terizat de o mai bună organizare a grupurilor infracționale, specializarea acestora pe diferite tipuri de activități și folosirea facilităților oferite de noile tehnologii și de liberă circulație. Preocuparea membrilor grupurilor infracționale este permanentă în a găsi noi produse financiare, sisteme informatice ce pot fi compromise", au precizat procurorii DIICOT. 


Astfel, în cadrul grupării, fiecare carder își are rolul lui: unii obțin datele, fie de la victime din România sau din țări ale Uniunii Europene, precum Franța, Marea Britanie, Spania, alții le falsifică, iar o a treia categorie se deplasează în state "exotice", pentru a goli conturile bancare. 


"Sunt alese noi regiuni considerate «exotice», unde se pot desfășura astfel de activități infracționale, precum SUA, Mexic, Republica Dominicană, Columbia, Australia, Japonia, Coreea de Sud", au mai arătat anchetatorii DIICOT. Sunt alese aceste state, pe de o parte, pentru că, în cazul unora, băncile nu au montate sisteme performante de securitate, iar în cazul altora, unitățile bancare au sisteme informatice ce pot fi compromise ușor. Ulterior, banii sunt trimiși către capii rețelei prin sistemele de transfer bani Western Union și Money Gram. 


Nu pot să le umble în computere! 
Carderii se perfecționează în permanență, caută posibilități de a obține ilegal bani cât mai ușor, fiind dispuși să călătorească până la capătul lumii pentru a se îmbogăți. Între timp, anchetatorii rămași în țară se confruntă cu imposibilitatea de a strânge probe împotriva lor! Potrivit unui raport întocmit de procurorii DIICOT, decizia Curții Constituționale prin care "Legea Big Brother" a fost declarată neconsti-tuțională le pune bețe în roate. 


"Sunt situații în care apare impo-sibilitatea obținerii de probe tehnice, din cauza unor impedimente legale - vezi decizia Curții Constituționale din 8.07.2014, prin care a fost declarată neconstituțională Legea 82/2012. Prin aceasta, date tehnice legate de identificarea unor puncte de acces ale utilizatorilor finali, fie în cadrul comunicațiilor de tip GSM (telefoanelor mobile), fie al celor de date, au devenit inaccesibile organelor de urmărire penală. În mod evident, întoarcerea la probatoriul clasic constituie după caz o resursă limitată, la care se poate apela, dar cu un oarecare succes", au subliniat oamenii legii. 


Reamintim că, potrivit deciziei Curții Constituționale, obținerea de date informatice a fost considerată ca încălcând drepturile suspecților. 


Și constănțenii sunt pricepuți la golirea conturilor 
Printre carderii care au pus pe jar oamenii legii din întreaga lume se numără și o grupare de aproximativ zece indivizi din Constanța. Valică Țârlea, Bogdan Valentin Atanasiu, Marius Gabriel Bercea, Florin Chiriță, Daniel Gheață, Mihai Iulian Motocu, Cosmin Andrei Ozun, Constantin Stăuceanu, Georgian Gorea, Eugen Manea fac parte dintr-o grupare mult mai extinsă, cu membri în toată țara, și în prezent sunt sub supravegherea polițiștilor și procurorilor DIICOT, fiind suspectați că aproape doi ani au cutreierat lumea, falsificând carduri și golind conturi bancare. Țările preferate de constănțeni au fost Ecuador, Filipine și Panama.


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Joi, 19 Februarie 2015
Stire din Eveniment : Un nou șef la DIICOT. Iată când
Pagina a fost generata in 2.7916 secunde