MAE anunță că șase români de pe vasul Diamond Princess vor ajunge în România în cursul zilei de sâmbătă

132
MAE anunță că șase români de pe vasul Diamond Princess vor ajunge în România în cursul zilei de sâmbătă - diamond-1582305059.jpg

Articole recomandate

Ministerul de Externe a făcut noi precizări cu privire la situația cetățenilor români de pe vasul de croazieră Diamond Princess.


Toți cei șase cetățeni români care și-au exprimat dorința de a reveni în țară au fost îmbarcați la bordul aeronavei puse la dispoziție, în cadrul mecanismului european de protecție civilă, de către guvernul italian. 


Înainte de a fi îmbarcați, românii au fost testați de echipa medicală și s-a constatat că niciunul din ei nu a fost infectat cu coronavirus. 


Aeronava a decolat de la Tokyo și va ateriza în cursul nopții la Berlin, de unde cetățenii români vor fi preluați de către o aeronavă pusă la dispoziție de către Ministerul Apărării Naționale. Conform datelor disponibile la acest moment, cetățenii români urmează să aterizeze la București în cursul dimineții zilei de 22 februarie.


Cei șase pasageri români vor ateriza mâine dimineață la ora 7. Vor ateriza pe Otopeni, dar vor parca la baza militară, unde vor fi așteptați de cei de la DSP pentru luarea în evidență. 


Cu privire la cei doi cetățeni români infectați cu COVID-19, MAE menționează că aceștia sunt în continuare spitalizați în Japonia, iar starea acestora de sănătate este bună.
 
Ambasada României la Tokyo este în legătură cu cei doi cetățeni români spitalizați, cât și cu ceilalți nouă cetățeni români, membri ai echipajului, care au decis să rămână pe vasul de croazieră.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9196 secunde