MAE avertizează: urmează cozi la punctele de frontieră cu Bulgaria

373
MAE avertizează: urmează cozi la punctele de frontieră cu Bulgaria - ddd-1582317070.jpg

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria că în perioada 24 februarie - 1 martie există riscul creșterii timpului de așteptare la punctele de frontieră, potrivit Agerpres.

Începând cu data de 1 martie, autoritățile bulgare vor da în folosință sistemul e-TOLL de taxare rutieră în baza distanței parcurse (în km) pentru categoria de autovehicule de transport marfă și pasageri cu masa tehnică totală maxim admisibilă mai mare de 3,5 tone, informează un comunicat transmis de MAE. Vigneta electronică bulgară, cu valabilitate de o săptămână, destinată acestei categorii de autovehicule va mai putea fi achiziționată doar până la data de 23 februarie. În perioada 24 - 29 februarie, pentru categoria de autovehicule de transport marfă și pasageri cu masa tehnică totală maxim admisibilă mai mare de 3,5 tone vor putea fi achiziționate doar vignete electronice bulgare cu valabilitate de o zi.

Astfel, se recomandă cetățenilor români să aibă în vedere posibilitatea măririi considerabile a timpilor de așteptare la trecerea frontierei către Bulgaria, în special pentru autocamioane și autocare cu masa mai mare de 3,5 t.

MAE le recomandă cetățenilor români care tranzitează teritoriul bulgar să se informeze din timp cu privire la aspectele menționate, să se conformeze cerințelor legale și să ia măsurile necesare în vederea organizării itinerariilor de deplasare ținând cont de noile prevederi legislative și de riscul creșterii timpului de așteptare la trecerea frontierei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2591 secunde