Mafia română, albaneză, lituaniană și nigeriană își dispută supremația în Europa

516
Potrivit unui studiu Europol, mafia română, albaneză, lituaniană și nigeriană își dispută supremația în Europa. Asta în condițiile în care cele mai importante trei porturi de la Marea Neagră s-ar fi transformat în porți de intrare pe vechiul continent pentru cocaina din America Latină. Ministerul român de interne contestă unele concluzii Europol, mai ales pe aceea că extinderea Schengen ar favoriza crima organizată.
Ultimul raport privind amenințarea crimei organizate în Europa identifică mai multe vulnerabilități. Porturile Odessa, Constanța și Varna au fost identificate ca puncte de tranzit sau de intrare a cocainei din America Latină.
"Transportul cocainei se face prin ascunderea ei în navele care transportă fructe, dar și prin amestecarea lor în cafea, vin, rășini de polistiren sau impregnarea ei în textile", se precizează pe site-ul novinite.com.
Raportul Oficiului European de Poliție menționează expansiunea traficului ca urmare a înmulțirii rutelor de transport prin Balcani a mărfurilor licite în și din UE. Motiv pentru care Europol avertizează asupra pericolului reprezentat de extinderea zonei Schengen, prin aderarea României și Bulgariei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6291 secunde