Magistrații Petronel Iulian Alecxandru și Ileana Alecxandru au "capitulat" în războiul cu șefii Judecătoriei Constanța

1366
Doi magistrați au dat în judecată conducerea Judecătoriei Constanța din cauză că au fost nemulțumiți de anumite decizii luate de aceasta. Dacă una dintre reclamații a fost respinsă de magistrații de la Tribunalul Călărași, în cazul celei
de-a doua instanța a trebuit să ia act de renunțarea celor doi la judecată.
Cei doi "petiționari" sunt judecătorii Petronel Iulian Alecxandru și Ileana Alecxandru (primul transferat, începând cu data de 1 mai, de la Judecătoria Constanța la Judecătoria Călărași).
Nemulțumirile soților Alecxandru au pornit în vara lui 2009, din cauză că au fost delegați să soluționeze dosarele privind încuviințarea executării silite. Dacă, inițial, ei au declinat dosarele spre competentă soluționare președintelui Judecătoriei Constanța, ulterior, multe dintre cereri au fost respinse în baza unor interpretări proprii a Codului de procedură civilă.
Din această cauză, s-a ajuns ca sute de dosare privind încuviințarea executărilor silite să fie tergiversate.
Petițiile nemulțumiților de această situație, dintre care una aparținând Camerei Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au început să bată la ușa CSM-ului. Forul de control al magistraților a trimis, prin urmare, o inspecție judiciară la Constanța, ca să vadă care e situația. Așa s-a constatat că plângerile sunt întemeiate, astfel că, în prezent, cei doi soți sunt cercetați disciplinar de CSM. Numai că, cu doar câteva zile înainte de a fi controlați de CSM, probabil auzind ce îi așteaptă, cei doi soți Alecxandru au dat în judecată, la Tribunalul Călărași, pe președintele Judecătoriei Constanța, magistratul Mihail Stănescu Sas, dar și pe alți membri ai colegiului de conducere, magistrații Răzvan Vladimir Davidencu Șerban și Iuliana Prisecaru. Dacă într-unul dintre dosare, care privea anularea unui act administrativ, respectiv Ordinul de serviciu nr. 38/2009, acțiunea soților Alecxandru a fost respinsă, în cel de-al doilea dosar, privind anularea actului administrativ - hotărâre Colegiu de conducere nr. 12/2009, magistrații din Călărași au luat act că cei doi au renunțat la judecarea acțiunii formulate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.426 secunde