Concurs Magistratul Mircea Dinică, trimis la judecată în urma anchetei Cuget Liber

994
Magistratul Mircea Dinică, trimis la judecată în urma anchetei Cuget Liber - deb5f70c8b29df7559c74ccdcf329d56.jpg

Articole de la același autor

În luna iunie 2010, într-o amplă anchetă realizată de ziarul Cuget Liber, relatam o serie de fapte reprobabile comise de magistratul Mircea Dumitru Dinică, de la Judecătoria Constanța, care făceau de rușine roba de judecător. CSM-ul s-a autosesizat, inspecția judiciară a descins, ulterior, la instanțele constănțene, pentru a verifica cele dezvăluite de ziarul Cuget Liber. În aceste zile, CSM-ul va demara judecarea disciplinară a magistratului Dinică pentru faptele relatate, în exclusivitate, de ziarul Cuget Liber.

Magistratul Mircea Dumitru Dinică, de la Judecătoria Constanța, era acuzat, în vara anului trecut, de doi bătrâni că ar fi locuit, în 2009, împreună cu soția de 18 ani și cei doi copii, într-un apartament situat în imediata apropiere a hotelului "Ibis", timp de jumătate de an, și nu ar fi plătit chiria și utilitățile.
Elena și Constantin Manea ne-au povestit cum li s-a făcut milă de judecător, care se plângea că nu are unde locui, și i-au închiriat un apartament situat în imediata apropiere a instanțelor de judecată constănțene. Mai mult, magistratul i-a determinat să-l împrumute cu bani, pentru ca apoi să fugă din casă fără să plătească întreținerea ori chiria. Povestea detaliată a soților Manea o puteți citi în prima parte a serialului "Iată cine împarte dreptatea la Constanța!", postată pe site-ul www.cugetliber.ro.

Căsătorit cu o fată de 15 ani!
În a doua parte a anchetei demarate de Cuget Liber în vara lui 2010, relatam că magistratul, deși în vârstă de 42 de ani, s-a căsătorit, în urmă cu patru ani, cu o fată de 15 ani, care acum este mama a doi copii. Nu este singurul mariaj al judecătorului: el a mai fost căsătorit, anterior, de două ori, legături în urma cărora au rezultat doi copii, câte unul din fiecare căsnicie. Primul copil, o fată, este de aceeași vârstă cu soția.
Alt aspect, deosebit de grav, pe care ziarul Cuget Liber îl relata în acest episod: acuzația adusă de soția sa, care intentase acțiune de divorț pe motiv că este violent, că o bătea frecvent și că și-a lovit până și copiii.
Mărturisirile cutremurătoare ale soției judecătorului Dinică le puteți citi pe site-ul www.cugetliber.ro.

Cercetat disciplinar de mai multe ori
Dacă viața personală a judecătorului și exemplele pe care le dă în societate lasă mult de dorit, poate că vă așteptați ca, din punct de vedere profesional, lucrurile în ceea ce-l privește să stea mai bine. Ei bine, nu! Dimpotrivă!
Mircea Dumitru Dinică a fost cercetat în numeroase rânduri de Consiliul Superior al Magistraturii, o ultimă decizie, privind diminuarea salariului cu 15 la sută fiind confirmată, recent, de Înalta Curte de Casație și Justiție. Astfel, în cea de-a treia parte a anchetei Cuget Liber prezentam cariera magistratului Dinică, venit la Constanța de la Judecătoria Gurahonț, problemele pe care acesta le-a avut la instanța respectivă și disperarea cu care a încercat să "fugă" de la instanțele din Arad. Detalii cu privire la "profesionalismul" lui Dinică puteți citi pe site-ul www.cugetliber.ro.

Casetă
Plângerile au curs pe numele lui Dinică
Ulterior, și alte persoane din Constanța au venit la redacție pentru a se plânge vizavi de atitudinea sau comportamentul magistratului Dinică. O familie din Constanța ne-a relatat cum judecătorul Dinică a închiriat un alt apartament din Constanța, de unde ulterior a fugit, lăsând în urmă o pagubă de aproximativ 7.500 de lei. Ceea ce a lăsat Dinică în urma lui puteți vedea pe site-ul www.cugetliber.ro.
Mai mult, la urechile membrilor CSM au ajuns și aspecte legate de comportamentul deloc prietenos al judecătorului Dinică vizavi de colegi de-ai săi și grefieri. Și aceste aspecte au făcut obiectul anchetei.

Pentru ce va fi judecat Dinică?
În urma anchetei Cuget Liber, potrivit reprezentanților CSM, la data de 26 ianuarie 2011, Secția pentru judecători în materie disciplinară va demara judecarea magistratului Dinică pentru încălcarea art. 99 literele k) și i) din Legea 303/2004, privind statutul judecătorilor și procurorilor. Articolul i) se referă la efectuarea cu întârziere a lucrărilor din motive imputabile, iar litera k) la atitudinea nedemnă în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu față de colegi, avocați, experți, martori sau justițiabili.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9094 secunde