MAI are un buget de aproape două miliarde de euro în 2012

1875
Ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș, a spus, vineri, într-o conferință de presă că bugetul ministerului pentru 2012 este de 588, 9 miliarde de lei, respectiv 1,69 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 1,20% din PIB, acești bani urmând să asigure plata salariilor pe 2012 precum și o serie de proiecte desfășurate de MAI.
"Din bugetul pe 2012 putem cofinanța proiectele cu fonduri structurale, proiectele privind facilitatea Schengen, putem achita partea pentru organismele internaționale precum Interpol, putem plăti concediile de creștere a copilului, contractele de leasing auto, consolidarea sediilor de la nivelul inspectoratelor județene și alte proiecte ale ministerului", a spus Igaș.
Acesta a precizat că în 2011 bugetul a fost de 1,96 miliarde de euro, ceea ce înseamnă că anul acesta a scăzut, însă a amintit că ministerul a fost restructurat și sunt mai puțin angajați decât în 2011. "MAI e pregătit să prezinte în CSAT o situație detaliată cu ce
s-a întâmplat în 2011. Am venit pe un program pe doi ani de zile, care în opinia mea a fost îndeplinit 100%", a precizat Traian Igaș.
Acesta a promis că toate posturile care se vor vacanta în această perioadă vor fi "strânse într-un coș" și promoția Academiei de Poliție 2012 va fi angajată în sistem. "Nu vor fi restructurări, dar dacă vor exista reorganizări în structurile de dezvoltare regională putem discuta de un număr important de oameni care acum își desfășoară activitatea într-un birou sau altul care vor fi trecuți în operativ sau vor fi disponibilizați", a precizat ministrul Igaș.
Ministrul a mai spus că este vorba de circa 1.000 de persoane pe fiecare structură - ISU și Jandarmerie și 500 de persoane de la Poliția de Frontieră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Bugetul pentru Sănătate, mai mare cu 13%
Pagina a fost generata in 0.5373 secunde