Mamă condamnată pentru că și-ar fi ucis copilul într-un incendiu

319
O femeie din Medgidia a fost găsită vinovată de magistrații Judecătoriei din localitate de uciderea fiului ei de doar trei ani și șapte luni care a ars de viu într-un incendiu izbucnit în locuință. În urma cercetărilor efectuate, procurorii au stabilit că femeia s-ar face vinovată de comiterea infracțiunii de ucidere din culpă și au obținut, pentru moment, condamnarea sa.
Tragedia a avut loc la data de 25 mai 2010, în jurul orei 2 dimineața, în cartierul Grădini Nord, din Medgidia. Ionela Petrache și cu mama sa au plecat, în miezul nopții, să care apă de la un izvor din apropiere, neimaginându-și că, în urma lor, se va porni iadul.
De la o lumânare lăsată aprinsă în camera în care micuții dormeau, a izbucnit un incendiu care a cuprins rapid casa în care se aflau cei trei copii ai Ionelei Petrache, dar și patru nepoți, toți cu vârste de până în 12 ani. Norocul minorilor a fost că unul dintre vecini a observat flăcările ce au cuprins imobilul și a sărit rapid în ajutor. Dacă patru dintre copii au reușit să iasă singuri din casă, doi au fost salvați de bărbatul ce a sărit să-i salveze. Din nefericire însă, un băiat de trei ani și șapte luni a rămas captiv în locuință, iar tavanul camerei în care dormea s-a prăbușit peste el. Copilul a ars de viu, nimeni nemaiputând face absolut nimic pentru a-l salva.
Pompierii care au fost chemați la fața locului au recuperat cadavrul carbonizat al micuțului.
Ulterior, procurorii au cercetat condițiile în care s-a petrecut tragedia și au considerat că Ionela Petrache se face vinovată de faptul că minorul a murit în acel incendiu, ea fiind trimisă în judecată pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.

Abia la finele lunii mai a.c., anchetatorii au decis trimiterea în judecată a femeii, iar, în scurt timp, magistrații de la Judecătoria Medgidia au fost în măsură să ia o decizie.
Pentru că, în fața lor, Ionela Petrache a recunoscut fapta, ea solicitând să-i fie aplicate prevederile art. 320 indice 1 din Legea Micii Reforme în Justiție, prin care, datorită recunoașterii infracțiunii, inculpatul poate beneficia de reducerea cu o treime a pedepsei, judecătorii au dispus condamnarea ei la pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare condiționată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Iunie 2012
Stire din Eveniment : Incendiu de proporții la Medgidia
Joi, 21 Iunie 2012
Stire din Eveniment : Incendiu la brutărie
Pagina a fost generata in 0.2533 secunde