MApN cumpără trei sisteme autopropulsate, a câte 18 obuziere, și peste 17.000 de proiectile explozive

190
MApN cumpără trei sisteme autopropulsate, a câte 18 obuziere, și peste 17.000 de proiectile explozive - m1955d20chornomorsk2021g1-1690814657.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Apărării Naționale a scos la licitație restrânsă, prin Romtehnica, un nou pachet din programul de înzestrare, contract ce vizează cumpărarea a trei sisteme obuzier cal. 155 mm de nivel Batalion. Obiectivul achiziției publice este de a asigura sprijinul prin foc indirect nemijlocit al forțelor de manevră, potrivit oficialilor Armatei.


Compania Națională Romtehnica, de sub autoritatea Ministerului Apărării (MApN), a lansat licitația pentru cumpărarea de artilerie autopropulsată. Este vorba de trei sisteme obuzier cal. 155 mm de nivel Batalion, a câte 18 obuziere, plus muniția aferentă.


Anunțul de participare la fost publicat pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pe 30 iulie, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor și deschiderea acestora este 11 septembrie.


În ce constă sistemul


Conform anunțului de participare, Robotehnica se așteaptă ca la licitația restrânsă să participe cel puțin trei candidați, iar în situația în care numărul de candidaturi selectate este mai mic față de cel estimat, autoritatea contractantă va continua procedura de licitație restrânsă numai cu acel/acei candidați care îndeplinește/îndeplinesc criteriile solicitate.


Contractul pentru „Sistem obuzier cal. 155 mm de nivel Batalion, Lovitură 155 mm cu proiectil exploziv, Lovitură 155 mm cu proiectil fumigen, Lovitură 155 mm cu proiectil de iluminare, Lovitură 155 mm cu proiectil inert (pentru instruire)”, este estimat la o valoare de 4.184.614.517 de lei. Durata contractului este de 60 de luni.


Conform documentelor oficiale, produsul „Sistem obuzier cal. 155 mm de nivel Batalion” va permite structurilor înzestrate cu acesta să desfășoare operații de intensitate ridicată și să asigure sprijinul nemijlocit al operațiilor marilor unități/unităților interarme, contracararea acțiunilor artileriei adversarului și sprijinul prin foc în adâncime, prin angajarea mai multor tipuri de ținte terestre sau la suprafața apei (punctuale, de suprafață, fixe, în mișcare, adăpostite, neadăpostite, protejate sau neprotejate de blindaj), în majoritatea tipurilor de teren (inclusiv litoral, zone muntoase, arctice, împădurite, junglă, deșert, mediu urban), în condiții speciale (vizibilitate redusă, temperaturi extrem de ridicate/foarte scăzute), atât ziua cât și noaptea.


Conform documentelor publicate, la procedură pot participa operatori economici români sau străini, care să fie la zi cu plata taxelor, impozitelor și contribuțiilor la buget.


În ceea ce privește situația economică și financiară, cerința minimă de calificare care i se impune candidatului este să prezinte documente din care să rezulte că îndeplinește condițiile referitoare la media cifrei de afaceri anuală, pe ultimii trei ani, care trebuie să fie cel puțin egală cu 4.184.614.517 lei, fără TVA.


La capitolul capacitate tehnică și profesională, cerința minimă de calificare este că operatorii economici candidați trebuie să prezinte documente din care să rezulte că, în ultimii 5 ani, calculați până la data-limită de depunere a candidaturilor (stabilită în anunțul de participare), au efectuat în mod corespunzător livrări de minimum 54 cpl. obuziere auto-propulsate, cal. 155 mm, pe șenile.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7461 secunde