MApN vrea să achiziționeze patru corvete multifuncționale. Fregatele vor fi modernizate până în 2020

519
1
MApN vrea să achiziționeze patru corvete multifuncționale. Fregatele vor fi modernizate până în 2020 - modernizareflotamilitarartf-1470999586.jpg
Ca în fiecare an, de Ziua Marinei, oficialități vorbesc despre reala valoare și importanță a Forțelor Navale, mai ales acum, în contextul geo-politic sensibil din zona Mării Negrii. Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a anunțat, într-un interviu acordat revistei "Marina Română", că MApN își concentrează eforturile investiționale pentru modernizarea Flotei.

"După cum știți, efortul cel mai consistent din punct de vedere al politicii de achiziții în 2016 merge spre Forțele Navale, cu accent pe programul de modernizare a celor două fregate din clasa T22 R, procedurile de atribuire competitivă a lucrărilor de modernizare fiind în plină desfășurare, cu o perspectivă de finalizare a lor și de atribuire a contractului către un integrator competent, la sfârșitul anului, și, deci, cu perspectiva intrării primei fregate în șantier la anul și a finalizării acestui proces la orizontul anului 2020 cu consecința constituirii unor capabilități mai performante și la nivelul Forțelor Navale. Avem în vedere într-o perspectivă apropiată și abordarea intenției de achiziționare a unui număr de - probabil - patru corvete multifuncționale; în ceea ce privește remorcherele, s-au recepționat deja două dintre cele trei date spre construcție la Șantierul Naval Damen.

Aceste nave au misiunile specifice pe care încep să le îndeplinească în Portul Militar Constanța. Avem în vedere și investiții pentru forțele pentru operații speciale și pentru scafandrii EOD, entități alcătuite din profesioniști înalt pregătiți și vectori importanți la Marea Neagră.

Este un plan de măsuri, un plan de înzestrare pentru Forțele Navale, care arată importanța acordată rolului ce revine în perioada următoare în tot ceea ce înseamnă descurajare și apărare în această parte a Europei, unde avem responsabilități mari", a declarat Mihnea Motoc, ministrul Apărării Naționale, citat de revista "Marina Română". 

Comentează știrea

Sergiu
13 august 2016
Pe dracu

Pai stam si noi cu mucii prelinsi pe buze,in asteptarea modernizarii altor armate,care sa ne dea noua vechiturile. Santierul naval military de la Mangalia nu era bun,de ce sa construim noi? Mai bine cumparam ce nise da pe gat,si zicem ca asa vrea MApN. Pe dracu,asa vor niste smecheri,sa ne ia banii,prostanacilor!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0909 secunde