MApN: Ziua Marinei Române - sărbătorită anul acesta în condiții impuse de pandemia de coronavirus

387
MApN: Ziua Marinei Române - sărbătorită anul acesta în condiții impuse de pandemia de coronavirus - ziuamarinei-1597224564.jpg

Articole recomandate

Ziua Marinei Române din acest an este sărbătorită altfel, având în vedere noile condiții impuse de pandemia de coronavirus.


Potrivit unui comunicat al MApN transmis miercuri AGERPRES, ediția din 2020 a Zilei Marinei Române este dedicată împlinirii a 160 de ani de la înființarea Forțelor Navale Române și se desfășoară, spre deosebire de anii trecuți, cu precădere, în mediul online.


Sâmbătă va avea loc defilarea navelor militare pe mare, de la Constanța la Midia, între orele 11,30 - 13,30, iar pe Dunăre, la Brăila și la Tulcea, navele militare fluviale vor saluta publicul în intervalul orar 10,00 - 11,00.


Pe pagina oficială de Facebook a Forțelor Navale au fost lansate, pe 5 august, concursurile tematice "Marea în culori" (concurs de fotografie digitală) și "Ce fac Forțele Navale Române pentru tine?", precum și proiectele virtuale "Lecția de istorie", "Oameni în uniformă de marină" și "Portret de marinar, schimb de generații", care oferă publicului posibilitatea de a interacționa și de a-i cunoaște mai bine pe marinarii militari.


Ziua tradițională a porților deschise s-a desfășurat tot în mediul online, pe 9 august, când reprezentanții Marinei Militare Române au prezentat tururi virtuale în porturile Constanța, Brăila, Mangalia și Tulcea. 


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2589 secunde