MARINAR CONSTĂNȚEAN DISPĂRUT / "Varianta cu SINUCIDEREA este praf în ochi"

1909
4

Articole de la același autor

Au trecut zece zile de când tânărul de 29 de ani, Vlad Nicolescu, a dispărut de la bordul navei comerciale "Josephine Prima",aflată în golful Italiei, la puțin timp după ce aceasta a plecat din portul italian Chioggia spre Algeria. 


Autoritățile române, prin Ministerul Afacerilor Externe, susțin că monitorizează evoluția cazului, modului cum sunt realizate căutările. "Ambasada României la Roma, Consulatul General al României la Trieste, Consulatul României la Catania și Ambasada României la Alger continuă monitorizarea cazului, păstrează permanent legătura cu reprezentanții companiei angajatoare și cu autoritățile competente și sunt pregătite să acorde asistență consulară de specialitate", se menționează în comunicatul remis de MAE.


Între timp, apropiații "Blondului", așa cum îi spuneau prietenii lui Vlad Nicolescu fac ce le stă în puteri pentru a convinge autoritățile române, dar și pe cele din Italia să nu renunța la căutarea tânărului. Aceștia au realiza o petiție "Never Lose Hope! Vlad Nicolescu", ce a adunat în doar câteva zile peste 2.000 de semnături. 


"Rugăm prin această petiție autoritățile române și italiene să nu renunțe la căutarea lui și să înceapă ancheta internă la bordul navei! Vrem ca Vlad să vină ACASĂ. Familia, prietenii, casa lui, locul în care s-a născut și a crescut îl așteaptă. E timpul ca cei pe care i-am ales să ne apere interesele, să ne prețuiască și viețile. Români ajunși mari, prin sprijinul nostru, trebuie să arate, cât nu e prea târziu, că viața unui român este mai presus decât orice principiu, interes sau lege. Locul lui este aici, iar dacă adevărul nu poate să iasă la lumină, e timpul ca cei care pot și au toate pârghiile la îndemână să-l facă știut", au subliniat inițiatorii petiției.


Nava este în marș, deplasându-se spre Algeria, iar rudele speră că după ce va ajunge în portul algerian vor afla mai mult. Primele informații aflate de mama tânărului, imediat după dispariție, făceau referire la faptul că tânărul ar fi fost depresiv și s-ar fi certat cu un coleg, cel mai probabil din cauza unor bani. Ulterior dispariției lui Vlad, colegii de pe navă i-ar fi găsit pantalonii scurți pe punte, pachetul de țigări și bricheta în camera ofițerilor, iar cabina devastată. De aici, prima ipoteză suspicionată a fost sinuciderea. 


Apropiații, rudele și prietenii refuză să creadă varianta sinuciderii, după cum arată postările pe pagina acestuia de Facebook, comentariile lăsate în cadrul petiției "Never lose hope! Vlad Nicolescu!" dar și pe pagina de Facebook special creată pentru a afla adevărul despre dispariția lui Vlad, "Ce s-a întâmplat cu Vlad".


"Toți cei care îl cunoaștem pe Vlad refuzăm să credem în sinucidere. Vlad Nicolescu iubește viața mult prea mult ca să facă așa ceva", spune o prietenă a acestuia. 


"Este imposibil ca o persoană să dispară de la bordul unei nave și după o săptămână să nu avem un răspund de la nimeni, pot fi eu sau restul navigatorilor din lume!", afirmă un alt navigator. 


"Sunt prieten foarte bun cu acest prieten, îi cunosc foarte bine caracterul și nu poate intra în discuție ipoteza sinuciderii".


"Vlad nu s-a sinucis. Era un băiat educat, un băiat vesel, care avea toate motivele să vrea să trăiască… aș vrea să se afle ce s-a întâmplat cu adevărat și să nu rămână un mister… :("


"Am avut șansa să-l cunosc pe Vlad și să lucrez un contract pe aceeași navă cu el! Era un băiat de treabă și dacă ceva rău i s-a întâmplat, familia are dreptul să cunoască acest lucru" 


"Nu avem cum să credem că Vlad s-a sinucis, nu este în stare de așa ceva, era fericit. Ne-a spus că vine acasă!". 


"Vlad este și prietenul meu. Este un tip plin de viață, nu am văzut depresia niciodată în preajma lui, nici măcar în cele mai grele momente din viață, când și-a pierdut tatăl" 


"Treaba cu sinuciderea este praf în ochi, povești de adormit copiii… trebuie găsit criminalul, trebuie aflat adevărul… eu sunt din Constanța și știu că un marinar nu se aruncă în mare…"


"Nu există această variantă prezentată de comandantul navei, este o minciună menită să ascundă ceea ce de fapt s-a petrecut la bordul navei. Ar trebui să ridice un semn mare de întrebare faptul că se întâmplă în ziua de azi astfel de cazuri, în condițiile în care există organizații pentru protecția oamenilor pe mare, cu atât mai mult comandantul fiind român" - acestea sunt doar câteva dintre mesajele lăsate de prietenii și rudele tânărului. 


Vlad Nicolescu era din București, dar s-a mutat cu părinții în urmă cu câțiva ani la malul mării, în Eforie Nord. Absolvent al Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", tânărul avea o experiență de șase ani pe mare, în special pe nave de croazieră. 


După ce ieri s-au întâlnit în apropierea blocului unde a copilărit Vlad în București, apropiații și prietenii s-au stabilit să se reunească, din nou, vineri, 10 aprilie, în Eforie.




Comentează știrea

Giordan
8 aprilie 2015
Vlăduț

Atenție !!!!! Nava făcea Algeria Asa k el Stiia prea multe

raszvan
8 aprilie 2015
vladut

Ce sa stie, poate sti tu ceva si nu spui.si eu am facut mult timp algeria si n-am avut ce sa stiu.Din cate am inteles terminase contractul si si-a facut cerere de prelungire.Eu am vazut foarte multi baieti care au clacat pe sfarsit de contract, tocmai dupa ce si-au facut prelungire.Multi cred ca se pricopsesc daca stau mai mult la vapor , in schimb nu stiu pe nimeni care sa se fi imbogatit din meseria asta

....
8 aprilie 2015
....

Nu mar mira sa stea pe undeva si sa rada de cat de mult se agita lumea. Un lucru pot spune''din pacate il cunosc''. Colegi de ANMB il cunosc. Din grupul lor de teribilisti unu a sfarsit taiat in urma cu cativa ani. ''Blondule iar dormi''

....
9 aprilie 2015
Cat suflet sa ai?

Sa'ti cada mana cu care ai scris comentu '...'

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5371 secunde