Marinarii militari români, într-un nou exercițiu multinațional, în Marea Mediterană

1553
Marinarii militari români, într-un nou exercițiu multinațional, în Marea Mediterană - marinarii-1552349595.jpg

Articole de la același autor

Nava Maritimă Hidrografică "Alexandru Cătuneanu" participă, până pe 25 martie, la Exercițiul multinațional ARIADNE 19, organizat de Forțele Navale Elene. Nava a plecat din portul Constanța duminică, 10 martie, luând cap-compas portul Souda din Insula Creta, Grecia, unde se va integra într-o grupare navală alcătuită din nave militare ale Franței, Germaniei, Greciei, Italiei și Spaniei.


Exercițiul este destinat dezvoltării nivelului de instruire în cadru multinațional, în domeniul specific luptei împotriva amenințărilor subacvatice și contribuie la dezvoltarea relațiilor multilaterale dintre Forțele Navale Române și forțele navale participante. Prin prezența navei militare românești la activitățile organizate de partenerii din Alianță în Marea Mediterană, România demonstrează faptul că este un partener credibil și  un furnizor de securitate pe flancul sudic și estic al NATO. 
Nava Maritimă Hidrografică "Alexandru Cătuneanu" este comandată de către căpitan-comandorul Rogers Casian și are un echipaj de 57 militari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4106 secunde