Concurs Marșul polițiștilor s-a încheiat, următoarea întâlnire cu ministrul de Interne va fi pe 15 aprilie

319

Articole recomandate

Marșul celor aproximativ 3.000 de polițiști s-a încheiat sâmbătă în jurul orei 12,30, în fața sediului Guvernului, după ce sindicaliștii români, sprijiniți de cei ai unor state europene, au organizat un miting de două ore în Piața George Enescu, pentru a-și susține revendicările.
Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor, Liviu Butunoi, a spus că, în urma protestului de sâmbătă, așteaptă ca ministrul de Interne, Cristian David, să avizeze modificările cerute la Statutul Polițistului. Sindicaliștii vor să li se dea termene exacte la care le vor fi soluționate revendicările, și nu "promisiuni fără acoperire". Butunoi a spus că următoarea întâlnire cu ministrul David va avea loc pe 15 aprilie.
Cei aproximativ 3.000 de polițiști și personal contractual din ministe-rul de Interne au protestat, sâmbătă dimineață, în Piața Revoluției din Capitală, alături de sindicaliști europeni, cerând condiții mai bune de muncă, asigurări de viață și sprijin din partea statului pentru ei și familiile lor.
Protestul organizat de Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual este sprijinit de Federația Europeană a Polițiștilor, Eurocop. Vicepreședintele Euro-cop, Jan Schonkeren a spus, la deschiderea protestului, că Federația Europeană îi sprijină pe ofițerii de poliție din România și a cerut Guvernului român să îmbunătățească raporturile de serviciu ale ofițerilor de poliție.
"Suntem îngrijorați în ceea ce privește situația dificilă a polițiștilor și a familiilor lor, în cazul unei răniri serioase la locul de muncă. Nu există un sistem de asigurare, care să furnizeze competențe economice în urma unui accident serios, sau chiar mortal, la locul de muncă", a spus Jan Schonkeren.
Pe de altă parte, liderul sindical european a salutat decizia autorităților române de a recunoaște sindicatul polițiștilor, dar a precizat că nu există, încă, o legislație în acest sens și că relația cu ministerul este foarte greoaie. Schonkeren a mai spus că polițiștii sunt o categorie specială de funcționari, care se află în prima linie și luptă împotriva crimei organizate, a corupției și, din această cauză, trebuie să aibă condiții bune de lucru, pentru a-și putea îndeplini sarcinile.
La rândul său, vicepreședintele Cartel Alfa, Petru Dandea, a spus că polițiștii din România trebuie să aibă același regim ca orice polițist din Europa și, deși MIRA a acceptat negocierile cu sindicatul, acest lucru nu este suficient pentru că, până în prezent, nu există rezultate.
Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor, Liviu Butunoi, a precizat că, de la înființarea sindicatului, în urmă cu trei ani, acesta a încercat să obțină drepturi ale polițiștilor pe toate căile legale. Mitingul de sâmbătă este ultima formă de protest la care au apelat, în urma refuzului MIRA de a negocia cu sindicatul.
La mitingul polițiștilor au participat și sindicaliști din Belgia, Marea Britanie, Bulgaria, Spania și Slovacia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9703 secunde