Mascații au descins simultan în nouă locații din Constanța

6646
Mascații au descins simultan în nouă locații din Constanța - d46f5c33e16b21edb0f1df3793b163a8.jpg
Ofițeri ai Forțelor Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și ai Jandarmeriei au descins, ieri, simultan, în nouă locații din stațiunea Mamaia și Eforie Nord. De asemenea, a mai fost vizat sediul Comisariatului Vamal din Portul Constanța Sud Agigea, de unde au fost ridicate mai multe documente de însoțire a mărfurilor privind importurile efectuate de anumite firme implicate în contrabandă. Din primele informații, reiese că acțiunea face parte dintr-o anchetă care vizează efectuarea a 37 de percheziții în toată țara, din care cinci în complexul comercial "Dragonul Roșu" din București, patru în județul Prahova, nouă în Constanța și 19 în București și județul Ilfov. Anchetatorii au confiscat peste 700.000 de dolari și 200.000 de euro. La razie au participat peste 130 de polițiști de la crimă organizată, 230 de jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și 30 de polițiști de frontieră. Scopul acțiunii a fost destructurarea "celui mai important grup infracțional organizat care acționa în complexul comercial «Dragonul Roșu»" grup, suspectat de evaziune fiscală, contrabandă și spălare de bani.
Potrivit anchetatorilor, liderul grupului este Hua Le Duc, de 51 de ani, cu dublă cetățenie română și vietnameză. Grupul era format din alte 18 persoane, cu cetățenii română, chineză și moldovenească.
Procurorii DIICOT arată că suspecții ar fi cumpărat din China produse contrafăcute și subevaluate pe care le vindeau în România. Procurorii precizează că suspecții ar fi scos din țară, săptămânal, între 500.000 și un milion de dolari.
În cadrul acțiunii de la Constanța, mascații au luat prin surprindere, ieri, un transportator care se afla cazat la un complex de vile din stațiunea Mamaia. Anchetatorii susțin că bărbatul se numește Cristian Șuțu și a fost dus la sediul DIICOT pentru audieri. Potrivit anchetatorilor, vor fi verificate și firmele acestuia deoarece există informații că bărbatul este implicat într-un grup infracțional organizat care se ocupă cu importul de mărfuri de contrabandă.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii de la Crimă Organizată în colaborare cu procurorii DIICOT, care s-au ferit să dea prea multe amănunte pentru a nu le fi periclitată ancheta. Cu toate acestea, surse din interior au specificat că, în scurt timp, vor fi operate și alte rețineri ale unor persoane ce fac contrabandă cu mărfuri aduse din China.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 18 Februarie 2010
Stire din Eveniment : Schimbări la examenul auto
Pagina a fost generata in 3.0179 secunde