Măsuri de fluidizare a traficului în punctele de frontieră pentru perioada Sărbătorilor Pascale

109
Măsuri de fluidizare a traficului în punctele de frontieră pentru perioada Sărbătorilor Pascale - puncttrecere1-1522920317.jpg

Articole recomandate

Având în vedere că, în perioada următoare, credincioșii ortodocși vor sărbători Învierea Domnului, în punctele de trecere a frontierei de la granița cu Bulgaria, se preconizează o creștere a traficului de persoane și mijloace de transport atât pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire din țară.


Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă a dispus toate măsurile aflate în competență pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control eficient și operativ. 


În acest sens, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei și în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configurației acestora. 


De asemenea, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului Gărzii de Coastă până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcție de dinamica valorilor de trafic.


Recomandări


Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. 


Pe raza județului Constanța, la granița cu Bulgaria, sunt 4 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, în total, fiind disponibile 7 benzi de control pe sensul de intrare în țară, respectiv 7 benzi pe sensul de ieșire, astfel: 
- P.T.F. Vama Veche; 
- P.T.F. Ostrov;
- P.T.F. Negru Vodă;
- P.T.F. Lipnița pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08:00 la ora 20:00.


Reamintim participanților la trafic că, Poliția de Frontieră Română a dezvoltat aplicația Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp. 
Timpii de așteptare sunt actualizați în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-și reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.


Persoanele care intenționează să călătorească în Bulgaria pe perioada sărbătorilor pascale, trebuie să cunoască faptul că, autoritățile de frontieră bulgare ne-au informat, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu, că în perioada 08.04.2018, ora 20.00 – 10.04.2018, ora 08.00, în toate punctele de trecere a frontierei bulgare, prelucrarea informațiilor privind taxele pentru vinietă se va efectua manual.


În această perioadă, software-ul "Taxe de drum și regim de autorizare", parte a sistemului vamal bulgar, nu va funcționa automat din cauza demersurilor și acțiunilor tehnice necesare întreținerii acestui program.
În toate punctele de frontieră ale R. Bulgaria, pentru perioada menționată, taxele de drum se vor achita cash. Totodată, autoritățile vamale bulgare ne-au informat că vor suplimenta numărul de lucrători în toate punctele de frontieră bulgare, pe timpul implementării manuale a datelor.


Valori de trafic 


În perioada similară a anului trecut s-a constatat că în perioada sărbătorilor pascale, punctele de trecere a frontierei române la granița cu Bulgaria de pe raza județului Constanța, au fost tranzitate de aproximativ 42.000 de persoane, precum și de 12.000 de mijloace de transport. Dintre acestea, aproximativ 21.400 de treceri au fost pe sensul de ieșire din țară (19.200 cetățeni U.E. și 2.200 cetățeni non - U.E.). 


Astfel, P.T.F. Vama Veche, la frontiera cu Bulgaria, a fost cel mai tranzitat punct de trecere rutier de pe raza județului Constanța, de aproximativ 26.300 persoane și 7.200 mijloace de transport. 


Verificări sistematice la frontieră
De asemenea, reamintim că, începând cu luna aprilie 2017, ca urmare a intrării în vigoare a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen (Regulamentul 399/2016), Poliția de Frontieră Română efectuează verificări sistematice, care constau în verificarea documentelor de călătorie și consultarea bazelor de date relevante cu privire la toate persoanele, atât la intrare, cât și la ieșirea din țară.


În acest sens, apelăm la înțelegerea celor care tranzitează frontiera în această perioadă și precizăm că au fost dispuse toate măsurile aflate în competența instituției pentru reducerea timpilor de așteptare. 


Poliția de Frontieră a pus la dispoziția participanților la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către polițiștii de frontieră care vor acționa în consecință, legal, de la caz la caz.


Informații privind punctele de trecere a frontierei sunt disponibile pe pagina de internet a Poliției de Frontieră Române: www.politiadefrontiera.ro. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7576 secunde