Măsuri pentru asigurarea ordinii publice de Ziua Botezului Domnului

347
Măsuri pentru asigurarea ordinii publice de Ziua Botezului Domnului - 07c65274e2dae0d28d3dbe5edfbb5ecf-1357217561.jpg

Duminică, 6 ianuarie, peste 200 de jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și ai Grupării de Jandarmi Mobile "Tomis" vor asigura la Constanța măsuri de ordine publică, la procesiunile și ceremoniile religioase ocazionate de Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza).

Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, la manifestarea religioasă care debutează duminică, la ora 11.00, sunt așteptați peste 10.000 de credincioși. Un pluton de 18 subofițeri, sub comanda unui ofițer, va face parte din garda de onoare ce însoțește procesiunea, conform tradiției militare.


Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică pe durata procesiunii organizate de Arhiepiscopia Tomisului, de la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel spre faleza Cazinoului, unde va fi oficiată slujba de sfințire a apelor. Jandarmii vor asigura paza sticlelor cu apă sfințită, de sâmbătă, 05 ianuarie ora 11.00, iar duminică, de ziua Bobotezei, forțele de ordine vor ajuta, la sfârșitul slujbei, la împărțirea sticlelor cu apă sfințită.


Aceleași măsuri de ordine publică vor fi asigurate de jandarmi și pe durata slujbei, precum și pe traseele din oraș pe care vor merge carele cu butoaie cu apă sfințită și la procesiunile organizate la Mangalia, Medgidia, Cernavodă și Hârșova.

"Recomandăm credincioșilor care vor participa la procesiuni și slujbe religioase să manifeste calm și înțelegere pentru a nu se produce aglomerație, precum și să acorde o atenție sporită la modul de asigurare a obiectelor personale", au comunicat jandarmii


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 03 Ianuarie 2013
Stire din Cultură-Educație : Boboteaza la malul mării
Pagina a fost generata in 0.431 secunde