Măsuri pentru protejarea de caniculă, pe Autostrada Soarelui

277
Măsuri pentru protejarea de caniculă, pe Autostrada Soarelui - 1243519365-1340182128.jpg
Pentru intervalul 20 - 22 iunie a.c., Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de "COD GALBEN" de caniculă.

Pentru scăderea timpului de reacție în cazul unor situații de urgență, Poliția Rutieră împreună cu reprezentanții SMURD și ai Ambulanței, vor acționa în puncte fixe pe Autostrada A2, la km 20 și la km 140, în vederea acordării primului ajutor de urgență cauzat de efectele caniculei sau producerii de accidente rutiere.

Totodată, Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române recomandă conducătorilor de autovehicule următoarele:

- Planificați pe cât posibil deplasările cu autovehiculul în afara intervalului orar 10,00 - 18,00.

- Posesorii de permis de conducere cu afecțiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) să renunțe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalul orar menționat.

- Atunci când, în calitate de pasageri, în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceștia să fie protejați de razele directe ale soarelui.

- În cazul în care autovehiculul a fost staționat la soare, înainte de plecarea la drum, porniți instalația de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranță a unui autovehicul.

- În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului și hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staționarea autovehiculul să fie efectuată în zone umbrite.

- Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului și, în special, a presiunii în pneuri, gradul de îmbătrânire și uzură al acestora și al racordurilor, precum și verificarea instalației de climatizare.

- Adaptați viteza autovehiculelor la condițiile meteo-rutiere și păstrați o distanță suficientă față de autovehiculul care circulă înainte, întrucât temperaturile mari înregistrate la nivelul părții carosabile sunt factor determinant în scăderea aderenței pneurilor și implicit în creșterea spațiului de frânare.

- În cazul în care administratorul drumului public, împreună cu poliția rutieră dispune parțial sau total restricționarea traficului rutier pe anumite sectoare de drum, respectați în totalitate semnalele și indicațiile polițiștilor de deviere a traficului rutier.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 20 Iunie 2012
Stire din Eveniment : Incendiu lângă Doraly Mall
Pagina a fost generata in 1.4563 secunde