X

Măsurile împotriva COVID, încălcate seară de seară pe litoral!

233
Măsurile împotriva COVID, încălcate seară de seară pe litoral! - control-1599472191.jpg
Peste 180 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța. 


Cu ocazia controalelor, au fost verificate 96 de societăți comerciale și au fost aplicate 163 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 59.700 de lei, dintre care 22 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 30 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 90 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.


În același timp, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța au efectuat 5 controale la obiective de pe litoral (unități de turism, cluburi și discoteci). În aceste locații, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariției acestora, au fost desfășurate activități preventive pe timpul cărora au fost depistate 38 de deficiențe, fiind aplicate 31 de avertismente și 7 sancțiuni contravenționale prevăzute cu amendă, în valoare totală de 32.500 de lei.


Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor! 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9788 secunde