Mazăre va fi cercetat de Parchet pentru că a defilat îmbrăcat în nazist

419
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, Gigi Valentin Ștefan, a declarat ieri că dosarul în care primarul Radu Mazăre este acuzat pentru că a defilat în public purtând uniformă și însemne naziste a fost încredințat unui procuror din cadrul Parchetului, urmând a se face verificări cu privire la încălcarea art. 4 alin 2 din Ord 31/2002.
Legea respectivă spune că "răspândirea, vânzarea sau confecționarea de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe, precum și deținerea, în vederea răspândirii, a unor astfel de simboluri se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani și interzicerea unor drepturi. Cu aceeași pedeapsă se sancționează și utilizarea în public a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe".
Amintim că, sâmbătă, 18 iulie, în timpul unei prezentări de modă, Radu Mazăre a apărut într-o uniformă de ofițer german, alături de fiul său, îmbrăcat în ordonanță. Costumul de ofițer din armata germană avea însă însemnele svasticii pe curea. La scurt timp, la Parchetul General a fost depusă o sesizare anonimă în legătură cu fapta edilului constănțean.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.1569 secunde